Mudbound: Το πρώτο trailer αποκαλύπτει τον Oscar διεκδικητή του Netflix

Θα είναι όμως μέσα στις καλύτερες της χρονιάς;
09 Σεπτεμβρίου 2017 15:30
Mudbound: Το πρώτο trailer αποκαλύπτει τον Oscar διεκδικητή του Netflix

Το Netflix έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο trailer του Mudbound της νέας ταινίας που απέκτησε νωρίτερα μέσα στη χρονιά από το Sundance Film Festival για $12.5 εκατομμύρια και οι κριτικές μέχρι στιγμής είναι γενικώς κάτι παραπάνω από θετικές. Για αυτό και το Netflix με το φιλμ της Dee Rees (Pariah) έχει μπει στην κούρσα για μια σοβαρή και ικανότατη υποψηφιότητα στην 80η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ. Το Mudbound βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Hillary Jordan που λαμβάνει χώρα το 1940 και εξιστορεί την υπόθεση δύο οικογενειών -μιας λευκής και μιας έγχρωμης- που ζουν στην ίδια φάρμα. Η έγχρωμη οικογένεια δουλεύει για τη λευκή, όμως οι ιστορίες των χαρακτήρων συνεχώς περιπλέκονται καθώς προσπαθούν να ξεπεράσουν τον ρατσισμό, τη φτώχεια και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, πλάι-πλάι. 

Από το trailer θα αποκομίσετε, εκτός από έναν βαρύ και πικρό ύφος και την πανέμορφη φωτογραφία της κινηματογραφίστριας Rachel Morrison (Black Panther) την οποία επέλεξε η ίδια η Rees. Μάλιστα, η παραγωγή αποτελούνταν κυρίως από γυναίκες. Ήδη προορίζεται για μια υποψηφιότητα στα Oscars 2018 και για αυτή θα ακούμε περισσότερα στους επόμενους μήνες. 

Στο Mudbound πρωταγωνιστούν οι: Garrett HedlundJason MitchellCarey MulliganJason ClarkeMary J. BligeRob Morgan, και Jonathan Banks (Breaking Bad, Better Call Saul). 

Το Mudbound θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix και σε επιλεγμένες αίθουσες στις 17 Νοεμβρίου.