Star Wars Episode IX: Τέλος ο Colin Trevorrow από τη σκηνοθεσία

Η Lucasfilm διακόπτει τη συνεργασία λόγω δημιουργικών διαφορών
06 Σεπτεμβρίου 2017 11:20
Star Wars Episode IX: Τέλος ο Colin Trevorrow από τη σκηνοθεσία

"There is a disturbance in the Force" στα κλιμάκια της Lucasfilm τον τελευταίο καιρό με την Han Solo ταινία και πλέον έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη επεισόδιο. Σε μια αιφνίδια ανακοίνωση, η Lucasfilm γνωστοποίησε πως λήγει τη συνεργασία της, κοινή συναινέσει, με τον σκηνοθέτη Colin Trevorrow του Star Wars Episode 9 για λόγους δημιουργικών διαφορών. Αυτοί είναι και η επίσημη αιτιολογία των δύο πλευρών, όμως άλλες φωνές αναφέρουν πως η αποχώρηση -τουτέστιν απόλυση- του Trevorrow (Jurassic World) από την σκηνοθετική καρέκλα του Episode IX οφείλεται στην τραγική εμπορική και κριτική επιτυχία της ταινίας του The Book of Henry, το οποίο έφερε ένα κύμα αμφιβολίας για το μέλλον του κολοσσιαίου franchise.

Έτσι, το Episode IX μένει "ακέφαλο' προς το παρόν και πρέπει να βρεθεί άμεσα αντικαταστάτης, κάτι το οποίο δε θα αργήσει να γίνει για αυτό και η Lucasfilm αναφέρει να μείνουμε συντονισμένοι σύντομα για περισσότερα νέα σχετικά με το κεφάλαιο που θα κλείσει τη Sequel τριλογία. Σύμφωνα με πληροφορίες του THR, γίνεται αναφορά πως υπήρχαν πολλά προβλήματα με το σενάριο του Episode 9 για αυτό και τον Αύγουστο, ο Jack Thorne μπήκε στο πόστο να γράψει εκ νέου το σενάριο. Λέγεται επίσης, πως η σχέση του Trevorrow με την πρόεδρο της Lucasfilm, Kathleen Kennedy, ήταν πέραν πάσης διαχειρίσεως και πως μετά το φιάσκο του Han Solo, η Kennedy ήθελε να αποφύγει μια τέτοια απόφαση, όμως οι δυο πλευρές απλά δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν σε μια κοινή πορεία. 

Να πούμε πως όλα αυτά γίνονται, ευτυχώς, πολλούς μήνες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, τα οποία έχει ειπωθεί πως θα γίνουν τον Ιανουάριο του 2018, οπότε και χρόνος υπάρχει για να σταθεί το project ξανά στα πόδια του. Το Star Wars: Episode IX είναι προγραμματισμένο να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 24 Μαΐου του 2019.