Ο Guillermo del Toro θέλει να γυρίσει ακόμη τον Πινόκιο

Ένα κλασικό παραμύθι θα ξαναζωντανέψει στο σινεμά
04 Σεπτεμβρίου 2017 12:42
Ο Guillermo del Toro θέλει να γυρίσει ακόμη τον Πινόκιο

Ο Guillermo Del Toro εν όψει του Φεστιβάλ της Βενετίας, όπου και παρευρέθηκε για την προώθηση της τελευταίας του δουλειάς The Shape of Water η οποία δέχτηκε διθυραμβικές κριτικές, προέβη σε μία ανακοίνωση-έκπληξη για μικρούς και μεγάλους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Indiewire, ο διάσημος σκηνοθέτης σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι όσον αφορά τα ανερχόμενα επαγγελματικά του projects, ενδιαφέρεται να ζωντανέψει στην μεγάλη οθόνη τον Πινόκιο σε ένα αλλιώτικο animated film. Πρόθεσή του είναι να αφηγηθεί με την μέθοδο του stop-motion την παραμυθένια ιστορία της ξύλινης μαριονέτας και του μάστρο-Τσεπέτο, που εμπνεύστηκε ο Ιταλός λογοτέχνης Carlo Collodi.

Ο καταξιωμένος δημιουργός που έχει ασχοληθεί αρκετές φορές με μυθοπλασίες του φανταστικού, όπως τα Cronos, The Devil's Backbone, το Hellboy, το Pacific Rim και φυσικά το κορυφαίο Pan's Labyrinth, δεν θέλει το νέο του εγχείρημα για τον μύθο του Πινόκιο να εννοηθεί ότι θα προσιδιάζει στην εκδοχή που έχει διαμορφώσει η Disney.

Το συγκεκριμένο concept θα έχει την δική του ριζοσπαστική ταυτότητα στο σύμπαν του φανταστικού. Μάλιστα, θα τοποθετηθεί στην περίοδο διακυβέρνησης του  Ιταλού δικτάτορα Μουσολίνι, πράγμα που δεν μας ξενίζει καθόλου δεδομένου ότι για τον Guillermo del Toro δεν θα είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί αντιφασιστικά μηνύματα όπως συνέβη στο προαναφερθέν αριστούργημά του, "Ο Λαβύρινθος του Πάνα".

Ο Del Toro είπε χαρακτηριστικά:

" Έψαχνα για χρηματοδότηση σχεδόν για μία δεκαετία. Έχουμε τις μαριονέτες και τα σχέδια. Πάντοτε ή σχεδόν πάντα περιπλέκω τα πράγματα στην ζωή μου. Καμία από τις ταινίες που έχω κάνει δεν ήταν εύκολη. Και δεν ανήκουν σε τίποτε από αυτά που κάποιος επιθυμούσε να κάνει εκείνη την εποχή. Κανείς δεν ήθελε να ασχοληθεί με υπερήρωες όταν έκανα το Hellboy, κανείς δεν καταπιάστηκε με τέρατα όταν έκανα το Pacific Rim. Με το που ανακοίνωσα τον 'Πινόκιο', δέχτηκα πολλές κλήσεις: "Ναι όμως θα γυριστεί κατά την άνοδο του Μουσολίνι, θα είναι ένας αντιφασιστικός Πινόκιο είπα", συνεχίζει με την χειρονομία πως όλοι του έκλεισαν το τηλέφωνο, "Αν έχετε $35 εκατ. και θέλετε να κάνετε έναν Μεξικάνο χαρούμενο, ορίστε εδώ είμαι!".