In The Fade: Η γερμανική ξενόγλωσση ταινία που διαγωνίζεται στα Όσκαρ

Η Diane Kruger σε ένα αγωνιώδες αστυνομικό θρίλερ
25 Αυγούστου 2017 12:54
In The Fade: Η γερμανική ξενόγλωσση ταινία που διαγωνίζεται στα Όσκαρ

Στο In The Fade του Fatih Akin, πρωταγωνιστεί η Diane Kruger η οποία κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στο Φεστιβάλ των Καννών τον περασμένο Μάιο. Η ταινία αυτήν έχει επιλεγεί ως η ξενόγλωσση συμμετοχή της Γερμανίας στην αντίστοιχη κατηγορία στην 90η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ. Το φιλμ ξεχώρισε ως ανεξάρτητη παραγωγή ανάμεσα σε 11 άλλες υποψηφιότητες. Ο κεντρικός άξονας περιστρέφεται γύρω από την επαύριο μίας τρομοκρατικής επίθεσης.

Η Kruger, στον πρώτο της ρόλο σε γερμανική γλώσσα υποδύεται την Katja της οποίας η ζωή καταρρέει έπειτα από τον φρικτό θάνατο του συζύγου και του γιού της σε μία βομβιστική επίθεση. Οι αρχές συλλαμβάνουν δύο υπόπτους: ένα νεαρό ζευγάρι νεοναζί. Η Katja επιζητάει να αποδοθεί δικαιοσύνη με κάθε κόστος και δεν θα σταματήσει μέχρι αυτό να γίνει.

Σε παραγωγή της Bombero International και της Macassar Productions, η Warner Bros Film Productions της Γερμανίας ανέλαβε την εγχώρια διανομή, ενώ το In The Fade θα κυκλοφορήσει στις Η.Π.Α. από την Magnolia Pictures τον Φεβρουάριο του 2018. Θα κάνει μάλιστα πρεμιέρα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο τον επόμενο μήνα.

Ο Eamonn Bowles, πρόεδρος της Magnolia Pictures, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Η ερμηνεία της Diane Kruger στο In the Fade είναι μοναδική. Είναι ένα εκπληκτικό στήριγμα σε αυτήν την απίστευτα επίκαιρη και δυνατή ταινία”.

Η τελική λίστα των υποψηφίων της Ακαδημίας θα δημοσιευθεί στις 23 Ιανουαρίου του 2018. Η 90η Τελετή Απονομής θα λάβει χώρα στις 4 Μαρτίου του 2018.