Neuromancer | Ο Tim Miller αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία

Μετά το Deadpool, θέλει να διασκευάσει την τριλογία Sprawl
10 Αυγούστου 2017 13:40
Neuromancer | Ο Tim Miller αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία

Ο Tim Miller, σκηνοθέτης του Deadpool, πέρα από την μελλοντική συνεργασία του με τον James Cameron για το reboot του Terminator, έχει και άλλο project στα σκαριά. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Deadline, ο Miller σε παραγωγή της 20th Century Fox μαζί με το studio Blur, σκοπεύει να κάνει ένα βήμα στην cyberpunk κουλτούρα.  Ενδιαφέρεται να αναλάβει την σκηνοθεσία για το Neuromancer, το κλασσικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του 1986 που έγραψε ο  William Gibson και το οποίο ανοίγει το πρώτο κεφάλαιο της τριλογίας Sprawl .

Το Neuromancer κέρδισε τα βραβεία Hugo, Nebula και Philip K. Dick και πραγματεύεται την ιστορία του Henry Dorsett Case, ενός επιδέξιου χάκερ που παγιδεύει τους εργοδότες του υποκλέπτοντας ψηφιακά δεδομένα από την εταιρεία όπου εργάζεται. Μόλις η διεύθυνση το αντιλαμβάνεται, αποφασίζει να τον εκδικηθεί. Για να τον τιμωρήσουν προσβάλλουν το νευρικό του σύστημα με μυκοτοξίνες. Εξαιτίας του εγκεφαλικού τραύματος που υπέστη λόγω της επιδείνωσης της υγείας του, ο Case αδυνατεί να εισέλθει στον παγκόσμιο δίκτυο υπολογιστών στον κυβερνοχώρο, έναν ψηφιακό χώρο εικονικής πραγματικότητας που ονομάζεται “matrix”. Άνεργος, με αυτοκαταστροφικές τάσεις και όντας ο υπ’ αριθμόν ένας  στόχος στη λίστα του Wage, ενός βαρόνου ναρκωτικών, προσπαθεί να επιβιώσει. Σώζεται από τον Molly Millions, ένα «σαμουράι του δρόμου», το μισθοφόρο ενός αινιγματικού πρώην στρατιωτικού, του Armitage, ο οποίος προσφέρεται να θεραπεύσει τον Case με αντάλλαγμα να του προσφέρει τις υπηρεσίες του ως χάκερ, υπό το όνομα “console cowboy”. Ο Case ξανακερδίζει την ζωή του μέσα από μία περιπέτεια γεμάτη κινδύνους και ανατροπές.

Το “Neuromancer” έχει κυκλοφορήσει σε βιντεοπαιχνίδι, μυθιστόρημα, σε audiobook και ακόμη και σε έργο όπερας. Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες να διασκευαστεί και σε ταινία, κάτι που πλέον δεν είναι και τόσο απίθανο.

Tags: