Moomins and the Winter Wonderland: Ο Bill Skarsgard σε ταινία animation

Από φρικιαστικός κλόουν σε ήρωας παραμυθιού
04 Αυγούστου 2017 16:37
Moomins and the Winter Wonderland: Ο Bill Skarsgard σε ταινία animation

O σουηδικής καταγωγής ηθοποιός Bill Skarsgard, ο πρωταγωνιστής του ανερχόμενου remake του The 'It' (Το Αυτό) θα δανείσει την φωνή του στην ταινία κινουμένων σχεδίων Moomins and the Winter Wonderland, όπου θα συμμετέχει και ο πατέρας του, ο Stellan Skarsgard. Από τον ανατριχιαστικό φονιά-κλόουν του Stephen King, θα τον δούμε να μεταμορφώνεται σε ένα Moomintroll, ερμηνεύοντας έναν εντελώς κόντρα ρόλο, που ομολογουμένως έχει ένα πιο παιδικό, φιλικό και ανάλαφρο ύφος.

Το φιλμ είναι βασισμένο στα «Moomins» που αποτελούν επινόηση του Φινλανδού συγγραφέα Tove Jansson, στη ομώνυμη σειρά βιβλίων του με παραμυθικά στοιχεία, που εκδόθηκε στα σουηδικά τη δεκαετία του 1940. Το σενάριο της ταινίας θα επιμεληθούν οι Małgorzata Więckowicz-Zyla, Piotr Szczepanowicz και Ira Carpelan. Η φινλανδική κινηματογραφική εταιρεία Filmkompaniet και τα πολωνικά animation στούντιο Animoon βρίσκονται πίσω από την παραγωγή του καινούργιου αυτού εγχειρήματος. Την διανομή του Moomins and the Winter Wonderland έχει αναλάβει η Global Genesis Group.

Μαζί με τον Bill Skarsgard σε αυτό το animated φιλμ θα συμπρωταγωνιστήσει και η Alicia Vikander.

Ο νεαρός ηθοποιός δήλωσε χαρακτηριστικά: “Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που θα αποτελέσω μέρος αυτού του υπέροχου έργου, φέρνοντας τον φανταστικό κόσμο του Tove Jansson στη μεγάλη οθόνη. Μεγάλωσα με τη μαμά και τον μπαμπά μου να μου διαβάζουν για τους Moomin και τις περιπέτειές τους πριν πάω για ύπνο, οπότε δεν θα είναι η πρώτη φορά που ακούω τη φωνή του πατέρα μου σαν Moominpappa