What Happened to Monday trailer: Το ενδιαφέρον sci-fi thriller του καλοκαιριού

Επτά αδερφές, επτά ζωές σε ένα πρόσωπο
02 Αυγούστου 2017 15:37
What Happened to Monday trailer: Το ενδιαφέρον sci-fi thriller του καλοκαιριού

Μία ανεξάρτητη παραγωγή του Netflix, για την οποία πήραν μία πρώτη γεύση όσοι παρευρέθηκαν στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Toronto τον περασμένο Σεπτέμβρη, κάνει πρεμιέρα στην Αμερική στις 18 και στην Ελλάδα στις 31 Αυγούστου του 2017.

Το πρώτο επίσημο trailer του What Happened to Monday κυκλοφόρησε σήμερα. Ο κεντρικός άξονας του επιστημονικού αυτού θρίλερ περιστρέφεται γύρω από τη ζωή επτά αδερφών, με κάθε μια τους να έχει το όνομα μίας ημέρας της εβδομάδας. Τα κορίτσια αυτά καλούνται να επιβιώσουν σε μία δυστοπία όπου ως προς την διαχείριση της πληθυσμιακής αύξησης επιβάλλεται η αυστηρή πολιτική της γέννησης ενός παιδιού. Οι κοπέλες αυτές μέσα στις δυσμενείς συνθήκες όπου μεγαλώνουν, αναγκάζονται να μοιραστούν μία ενιαία ταυτότητα.

Η Noomi Rapace, «το Κορίτσι με το Τατουάζ» όπως έγινε γνωστή μέσα από τον κεντρικό ρόλο που υποδύθηκε στη σουηδική διασκευή της εμβληματικής τριλογίας “Millennium” του Stieg Larsson, ενσαρκώνει και τις επτά αδερφές. Πρόσφατα, την είδαμε ως  Dr. Elizabeth Shaw στα Prometheus και Alien: Covenant του Ridley Scott. Ο Willem Defoe συμπρωταγωνιστεί ως ο παππούς των κοριτσιών, που τις αναθρέφει και τις εκπαιδεύει ώστε να καλύπτουν τα νώτα τους και να κρύβονται από την κυβέρνηση. Η Glenn Close υποδύεται την επικεφαλής του αυταρχικού καθεστώτος που επικρατεί  και είναι αυτή που ευθύνεται για τις πολιτικές ελέγχου του πληθυσμού.

Το φιλμ σκηνοθέτησε ο νορβηγικής καταγωγής Tommy Wirkola, γνωστός από το Hansel and Gretel: Witch Hunters και τις παρωδίες τρόμου Deadsnow (2009) και Dead Snow: Red vs. Dead (2014) που είχαν ως θεματολογία τους την επέλαση αιμοβόρων ζόμπι Ναζί. Το σενάριο υπογράφουν οι Kerry Williamson και Max Botkin.

Αν και η πρώτη ύλη της ταινίας What Happened to Monday δεν αποτελεί κάτι φρέσκο που εκφράζεται για πρώτη φορά ως concept, καθώς δανείζεται στοιχεία ίσως και από το Ender’s Game του Orson Scott και το Shadow Children της  Margaret Patterson, εντούτοις βρίθει σε ερεθίσματα που σε ιντριγκάρουν να παρακολουθήσεις τα όσα διαδραματίζονται στον δυσοίωνο και μακάβριο κόσμο που παρουσιάζει.