Ο Ron Howard θα ολοκληρώσει το Han Solo

Ύστερα από το διαζύγιο των Miller-Lord με την Lucasfilm
22 Ιουνίου 2017 14:40
Ο Ron Howard θα ολοκληρώσει το Han Solo

Μόλις ανακοινώθηκε και επίσημα πως ο Ron Howard θα ολοκληρώσει το Han Solo, τη δεύτερη spinoff ταινία του Star Wars. Το έγκυρο ρεπορτάζ του The Hollywood Reporter αναφέρει πως ο βραβευμένος με Όσκαρ και πολύπειρος σκηνοθέτης θα είναι αυτός που θα ολοκληρώσει τα γυρίσματα του Han Solo, ύστερα από την απροσδόκητη αποχώρηση των Chris Miller και Phil Lord από το project, εξαιτίας δημιουργικών διαφορών με την Lucasfilms. Το διαζύγιο του σκηνοθετικού διδύμου ήρθε ύστερα από 4.5 μήνες γυρισμάτων και η είδηση έσκασε σαν βόμβα στο Hollywood, καθώς ένα τέτοιο φαινόμενο σε αυτό το στάδιο της παραγωγής είναι σχεδόν ανήκουστο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει μέσα στην ημέρα και πως σύντομα ο Howard θα συναντηθεί με το cast τους Alden Ehrenreich (Han Solo), Donald Glover (Lando Calrissian), Woody Harrelson, Emilia Clarke και Thandie Newton, αλλά και με την παραγωγή για να την καθησυχάσει. Η ταινία λέγεται πως είχε ακόμη 3 περίπου εβδομάδες γυρισμάτων, ενώ είχαν προγραμματιστεί πέντε βδομάδες για reshoots -μια τυπική διαδικασία σε τέτοιου budget ταινίες. 

Το ρεζουμέ του Howard είναι από τα λαμπρότερα στον κινηματογράφο με τέσσερα Όσκαρ συμπεριλαμβανομένου Καλύτερου Σκηνοθέτη και Καλύτερης Ταινίας, με άξια αναφοράς τα Apollo 13 και A Beautiful Mind. Περιέχει, όμως, και αρκετές διασυνδέσεις με τον George Lucas και δεν είναι τυχαία η επιλογή του από την "παλιά φρουρά" της Lucasfilm και την πρόεδρο της, Kathleen Kennedy. Εμφανίστηκε στο ντεμπούτο του Lucas, το American Graffiti, ενώ το 2015 αποκάλυψε σε μια ραδιοφωνική εκπομπή πως ο πατέρας του Star Wars τον προσέγγισε για την σκηνοθεσία του Star Wars: The Phantom Menace. 

Το Han Solo είναι ακόμη προγραμματισμένο για τις 25 Μαΐου του 2018.

[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22/06 18:16] Η επίσημη δήλωση από την πρόεδρο της Lucasfilm, Kathleen Kennedy:

Στη Lucasfilm πιστεύουμε πως ο ύψιστος στόχος για κάθε ταινία είναι να ψυχαγωγήσει, κουβαλώντας το πνεύμα του saga που ξεκίνησε ο George Lucas πριν 40 χρόνια. Έχοντας αυτό κατά νου, είμαστε ενθουσιασμένοι να ανακοινώσουμε πως ο Ron Howard θα σκηνοθετήσει το ατιτλοφόρητο Han Solo. Έχουμε ένα καταπληκτικό σενάριο, ένα απίθανο καστ και παραγωγή και την απόλυτη πεποίθηση πως θα φτιάξουμε μια σπουδαία ταινία. Τα γυρίσματα θα συνεχιστούν στις 10 Ιουλίου.