Star Wars: Αποχώρησαν οι σκηνοθέτες του Han Solo εν μέσω γυρισμάτων!

"Δημιουργικές διαφορές" με τους επικεφαλής της Lucasfilm είχαν οι Lord και Miller
21 Ιουνίου 2017 10:42
Star Wars: Αποχώρησαν οι σκηνοθέτες του Han Solo εν μέσω γυρισμάτων!

Σε μια σοκαριστική ανακοίνωση, η Lucasfilm γνωστοποίησε την αποχώρηση των Phil Lord και Chris Miller από τη σκηνοθεσία της επερχόμενης Han Solo ταινία του Star Wars. Οι δυο ταλαντούχοι κινηματογραφιστές, γνωστοί από τις "Jump Street" ταινίες έπρεπε να αποχωρήσουν, εν μέσω κιόλας των γυρισμάτων της, λόγω δημιουργικών διαφορών. Να σημειωθεί πως δουλεύουν στο project από το 2015. Διαβάστε χαρακτηριστικά την λιτή ανακοίνωση της προέδρου της Lucasfilms, Kathleen Kennedy:

Οι Phil Lord και Chris Miller είναι ταλαντούχοι σκηνοθέτες που έχουν συγκεντρώσει ένα απίθανο καστ και crew, αλλά έγινε αντιληπτό ότι είχαμε διαφορετικά οράματα για την ταινία και αποφασίσαμε να χωρίσουμε τους δρόμους μας. Ένας νέος σκηνοθέτης θα ανακοινωθεί σύντομα.

Από την άλλη, οι Lord-Miller είπαν τα εξής:

Δυστυχώς, το όραμα μας και η διαδικασία δεν ταίριαζαν με τους συνεργάτες μας στο project. Κανονικά δεν είμαι φαν της φράσης "δημιουργικές διαφορές", αλλά για μια φορά αυτό το κλισέ αληθεύει. Είμαστε πράγματι περήφανοι για το απίθανο καστ και την παγκοσμίου κλάσης δουλειά της παραγωγής μας. 

Το Han Solo γυρίζεται στο Λονδίνο από τον περασμένο Φεβρουάριο και οι πηγές λένε πως έχει ακόμη αρκετές εβδομάδες γυρισμάτων, με τα reshoots να είναι προγραμματισμένα προς τα τέλη του καλοκαιριού. Με την είδηση της αποχώρησης του διδύμου να είναι ακόμη νωπή, το Deadline μεταδίδει πως ο διάδοχος τους έχει ήδη βρεθεί. Ακούγεται, λοιπόν, πως η πρώτη επιλογή της Lucasfilms για να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα του Han Solo είναι ο βραβευμένος με Oscar για τα Apollo 13, A Beautiful Mind και The Da Vinci Code, Ron Howard.

Παρά αυτά τα άσχημα νέα για την ταινία, η ημερομηνία προβολής παρέμεινε για τις 25 Μαΐου 2018.