Το Rogue One είχε ένα εντελώς διαφορετικό τέλος

Πριν ξεκινήσουν τα reshoots
23 Δεκεμβρίου 2016 16:00
Το Rogue One είχε ένα εντελώς διαφορετικό τέλος

Αν έχετε παρακολουθήσει το Rogue One τότε -πηγαίνετε στην ανάλυση μας και επιστρέψτε- θα έχετε παρατηρήσει πως πολλές σκηνές από τα trailers έλαμψαν δια της απουσίας τους και αυτό οφείλεται στα εκτενή νέα γυρίσματα (reshoots) που έγιναν για το τρίτο μέρος της. Σε μια συνέντευξη του σκηνοθέτη, Gareth Edwards, στο Empire -που πλέον αφαιρέθηκε- αποκαλύφθηκε πως το πρώτο Star Wars Story είχε αρχικά ένα εντελώς διαφορετικό τέλος το οποίο δεν πρόλαβε καν να γυριστεί και υπήρχε στην πρώτη εκδοχή του σεναρίου. 

Ακολουθούν SPOILERS!

O Edwards ερωτήθηκε αν το τέλος της ταινίας, όπου όλοι χαρακτήρες πεθαίνουν, ήταν ανέκαθεν το τέλος της και αποκάλυψε ότι δεν ήταν έτσι. Διαβάστε το εν λόγω απόσπασμα, μεταφρασμένο από εμάς:

Στην πρώτη πρώτη έκδοση δεν πέθαιναν στο screenplay. Και απλά το υποθέσαμε εμείς πως δεν γινόταν να το κάνουμε. "Δεν παίζει να μας αφήσουν." Οπότε προσπαθούσε να βρω πως τελειώνει με έναν τρόπο που δεν συμβαίνει αυτό. Και τότε όλοι διάβασαν το σενάριο και αντέδρασαν κάπως "πρέπει να πεθάνουν σωστά;" και όλοι είπανε, "Ναι, μπορεί να γίνει;." 

Νομίζαμε πως δεν θα μας το επέτρεπε η Kathy Kennedy (πρόεδρος της Lucasfilm) και όλοι στην Disney είπανε "Ναι, βγάζει νόημα και μάλλον έτσι πρέπει μιας και δεν είναι στο A New Hope." Και από εκείνο το σημείο πήραμε την άδεια. Αν και περίμενα κάποιος να πει "Ξέρετε κάτι; Μπορούμε να γυρίσουμε μια επιπλέον σκηνή όπου βλέπουμε τους Jyn και Cassian και είναι όλοι καλά και βρίσκονται σε άλλον πλανήτη;" Ποτέ δεν έγινε. 

Πείτε μας την άποψη σας για το Rogue One: A Star Wars Story και το τέλος του στα σχόλια.