Η solo Batman ταινία δεν θα βγει μέχρι να είναι καλό το σενάριο

Για τα πολύ υψηλά στάνταρ του Ben Affleck
21 Ιουνίου 2016 16:12
Η solo Batman ταινία δεν θα βγει μέχρι να είναι καλό το σενάριο

Ο Ben Affleck δείχνει ιδιαίτερα πεπεισμένος να παραδώσει την καλύτερη δυνατή ταινία που μπορεί να κάνει για τον Σκοτεινό Ιππότη. Σε νέα του συνέντευξη στο ScreenRant, στα πλαίσια των γυρισμάτων του Justice League, ο σκηνοθέτης της επερχόμενης νέας ταινίας του Batman είπε μεταξύ άλλων πως πιστεύει ότι το σενάριο που έχει στα χέρια του δεν είναι αρκετά καλό για να ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Ακολουθούν τα λόγια του σχετικά με το χρονοδιάγραμμα που θα προβληθεί το νέο Batman:

Νομίζω πως έχουν μια ημερομηνία για αυτό. Ωστόσο, δεν ξέρω αν θα έπρεπε αναγκαία να πραγματοποιήσω αυτή την ημερομηνία, επειδή δεν έχω ένα σενάριο που είναι έτοιμο. Οπότε, το δικό μου χρονοδιάγραμμα είναι πως δεν πρόκειται να γυρίσω την ταινία μέχρι να υπάρχει το σενάριο που θα νομίζω εγώ ότι είναι καλό, μιας και έχω βρεθεί στο άλλο άκρο των πραγμάτων, όπου όταν φτιάχνεις ταινίες και το σενάριο που έχει δεν είναι αρκετά καλό ακόμη και δεν σου βγαίνει.

Και συνέχισε λέγοντας για το που βρίσκεται περίπου με τη συγγραφή του σεναρίου:

Έχω το σενάριο, το δουλεύουμε ακόμη και δεν είμαι αρκετά ικανοποιημένος με αυτό ώστε να βγω έξω και να γυρίσω την ταινία Batman, για την οποία έχω τα υψηλότερα στάνταρ, θα έλεγα. Είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να περάσει έναν πολύ υψηλό πήχη για μένα. Δεν είναι απλά κάτι που λέω "Ωραία, μπορεί να έχει πλάκα, ας το δοκιμάσουμε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Affleck κατά κοινή ομολογία αποτελεί καλύτερο σκηνοθέτη παρά ηθοποιό, καθώς οι τρεις ταινίες που σκηνοθέτησε (Gone Baby Gone, The Town, Argo) έχουν λάβει πολλά βραβεία και υποψηφιότητες, ενώ η τελευταία μάλιστα κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας το 2012.

Ακόμη, ο Batman του Ben Affleck θέλει να είναι ο "καλύτερος detective του κόσμου", μια πτυχή του χαρακτήρα που είναι μεν εμφανείς στα comics, όμως καμία ταινία δεν έχει τολμήσει να αγγίξει ακόμη, ούτε ο -κατά κοινή ομολογία- καλύτερος Batman όλων, αυτός του Christopher Nolan. Εκτός από ένας θανάσιμος μαχητής, θα είναι λοιπόν και εξαιρετικός στην ανακάλυψη, την έρευνα και την στρατηγική σκέψη -στοιχεία τα οποία προέρχονται από τις βαθύτερες ρίζες των DC Comics.