"Δεν ήθελα το Warcraft να είναι ένα ακόμα Lord of the Rings"

Ο Duncan Jones θέλει να διευρύνει τις ταινίες φαντασίας
31 Μαΐου 2016 08:20

Η πρεμιέρα του Warcraft έρχεται αυτή την εβδομάδα και ο σκηνοθέτης Duncan Jones μίλησε ανοιχτά για αυτήν αλλά και τον ίδιο. Στη συνέντευξή του στη Daily Beast παραδέχτηκε πως συνάντησε δυσκολίες στην προσωπική του ζωή κατά τη διάρκεια της παραγωγής της ταινίας, με το θάνατο του πατέρα του και το παιδί που σύντομα θα φέρει στον κόσμο η γυναίκα του. Τόνισε επίσης πως ήθελε να κάνει μια ξεχωριστή ταινία φαντασίας και να μην ακολουθήσει τη συνταγή του The Lord of the Rings ή του Game of Thrones.

Υπάρχουν πολλές ταινίες φαντασίας, αλλά όλες θέλουν να γίνουν Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών. Ακόμα και το Game of Thrones που αγαπώ, είναι ουσιαστικά ένα Lord of the Rings για ενήλικους. Αυτό που θέλαμε να κάνουμε ήταν να διευρύνουμε το τι μπορεί να είναι μια ταινία φαντασίας

Ο Jones θα είναι περιεκτικός στο Director’s Cut, προσθέτοντας 40 λεπτά στην αρχική ταινία, προσπαθώντας να εξηγήσει πως το αποτέλεσμα είναι κάτι το διαφορετικό στις ταινίες φαντασίας. Η παραγωγή πάντως των $160 εκατομμυρίων αναμένεται να πάει καλά στην πρεμιέρα της, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για έσοδα $25 εκατομμυρίων στις ΗΠΑ το πρώτο Σαββατοκύριακο και ακόμα $30 εκατομμύρια διεθνώς.