O Σβαρτσενέγκερ ήθελε να αλλάξει την εμβληματική ατάκα “I'll be back“ και ο Κάμερον τον έβαλε στη θέση του

Ο ηθοποιός είχε αρχικά μια διαφορετική άποψη
08 Ιουνίου 2023 20:05
O Σβαρτσενέγκερ ήθελε να αλλάξει την εμβληματική ατάκα “I'll be back“ και ο Κάμερον τον έβαλε στη θέση του

Ο Arnold Schwarzenegger (Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ) έχει χωρίς αμφιβολία από τις επικότερες ατάκες στον κινηματογράφο με τα “Get to the Chopper” το 1987 στο Predator και τη φράση “I’ll be back” στο Terminator να αφήνουν εποχή. Ωστόσο, ο διάσημος ηθοποιός μίλησε για την δεύτερη ατάκα και πως αρχικά ήταν διαφορετικά γραμμένη.

Το "I'll be back" είναι ίσως η δημοφιλέστερη ατάκα που έχει πει όλα αυτά τα χρόνια ο Schwarzenegger και όπως αποκαλύπτει μαζί με τον James Cameron (Τζέιμς Κάμερον) μέσα από το ντοκιμαντέρ “Arnold” στο Netflix, μπορεί αυτή η ατάκα να ήταν αλλιώς σήμερα.

Οι δύο αστέρες του Χόλιγουντ μίλησαν για το franchise του Terminator λέγοντας ότι ο Schwarzenegger ήθελε αρχικά να αλλάξει την εμβληματική ατάκα του, αλλά ο Κάμερον τον έβαλε στη θέση του.

Ο Cameron δήλωσε στο ντοκιμαντέρ:

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια ενός γυρίσματος κάνουμε αυτή τη σκηνή στο αστυνομικό τμήμα. Η ατάκα “I’ll be back” δεν προοριζόταν να αφήσει εποχή. Αρχικά ήταν γραμμένη ως “No problem, I'll come back” αλλά για κάποιο λόγο ο Άρνολντ αντί να πει αυτό που είχα γράψει, είπε “I’ll come back”. Του είπα, λοιπόν, απλά πες “I’ll be back” κράτησέ το απλό.

O Schwarzenegger συνέχισε λέγοντας:

Πίστευα ότι το “I’ll be back” ακουγόταν κάπως αστείο και ήθελα κάτι που θα ακουγόταν πιο μηχανικό όπως το “I will be back”.

Φαίνεται ότι αυτό οδήγησε τους Schwarzenegger και Cameron σε μια έντονη συζήτηση:

Cameron: Εσύ είσαι ο σεναριογράφος;

Schwarzenegger: Όχι

Cameron: Ε τότε λοιπόν μη μου λες πως να γράφω

Ωστόσο, ο Schwarzenegger παραδέχτηκε ότι η δική του άποψη ήταν λανθασμένη, με την φράση του Κάμερον να είναι απόλυτα σωστή.

Ο Schwarzenegger είπε μετέπειτα: Έγινε η ταινία με την πιο γνωστή ατάκα νομίζω στην ιστορία του κινηματογράφου. Αυτό δείχνει από μόνο του ποιος έχει δίκιο και ποιος έκανε λάθος.