“Καρφιά“ Chris Hemsworth προς Scorsese και Tarantino για τα σχόλια στις ταινίες της Marvel

“Πάνε δύο από τους αγαπημένους μου ήρωες που δεν θα δουλέψω μαζί τους“
08 Ιουνίου 2023 19:37
“Καρφιά“ Chris Hemsworth προς Scorsese και Tarantino για τα σχόλια στις ταινίες της Marvel

Ο Chris Hemsworth έγινε ευρέως γνωστός λόγω του ρόλου του "Thor" στις ταινίες της Marvel Studios, μόνο που τον τελευταίο καιρό εισέπραξε κάποια αρνητικά σχόλια από δύο θρυλικούς σκηνοθέτες, τόσο αυτός όσο και το MCU στο σύνολό του. Αναφερόμαστε στους Μάρτιν Σκορσέζε (Martin Scorsese) και Κουέντιν Ταραντίνο (Quentin Tarantino) οι οποίοι έχουν κατακεραυνώσει τη Marvel και τη Disney για την κυριαρχία τους στην ευρύτερη κουλτούρα του κινηματογράφου. 

"Είναι σούπερ καταθλιπτικό όταν το ακούω αυτό", δήλωσε ο Hemsworth στο βρετανικό GQ σχετικά με τα σχόλια των Scorsese και Tarantino για τους ηθοποιούς στις ταινίες του MCU. "Πάνε δύο από τους αγαπημένους μου ήρωες που δεν θα δουλέψω μαζί τους. Υποθέτω ότι δεν με συμπαθούν. Είμαι ευγνώμον που ήμουν κομμάτι ενός πράγματος που κράτησε τον κόσμο στις αίθουσες." είπε χαρακτηριστικά με πικρία ο Χέμσγουορθ. 

Ο 39χρονος Αυστραλός ηθοποιός συνέχισε τα σχόλιά του λέγοντας: "Τώρα, δεν ξέρω εάν οι ταινίες της Marvel ήταν εις βάρος άλλων ταινιών. Δεν μου αρέσει όταν αρχίζουμε να ψαχουλεύουμε ο ένας τον άλλον, όταν υπάρχει τόση ευθραυστότητα στη δουλειά και σε αυτόν τον χώρο των τεχνών, όπως είναι." 

Δεν πτοήθηκε όμως από τα σχόλιά τους ο Hemsworth και είπε ότι "θα παραμείνουν ήρωές μου" καθώς "Χωρίς καμία δεύτερη σκέψη θα πήγαινα να δουλέψω με οποιονδήποτε από τους δύο." 

Ο Ταραντίνο είχε μιλήσει για την "Marvelοποίηση" του Χόλιγουντ και των ταινιών του στο pdocast "2 Bears, 1 Cave" τον περασμένο Νοέμβριο. Εκεί ανέφερε ότι ένα σωρό ηθοποιοί γίνονται γνωστοί επειδή έπαιξαν σε αυτές της ταινίες, με τον σκηνοθέτη των Kill Bill και Django Unchained να λέει, μεταξύ άλλων, πως οι ταινίες της Marvel "δεν αφήνουν χώρο στις αίθουσες για οτιδήποτε άλλο". 

Από την πλευρά του ο Σκορσέζε ήταν που είχε ξεκινήσει όλο αυτό το καυτό debate γύρω από τις superhero ταινίες και ειδικά της Marvel τις οποίες είχε πει την περίφημη ατάκα "δεν είναι κινηματογράφος, αλλά λούνα παρκ".