Anthony Hopkins: Κριτικάρει το ρόλο του στη Marvel και λέει πως ήταν “ανούσια“ ερμηνεία

Μετά τον Chris Hemsworth και ο θρυλικός ηθοποιός τα λέει έξω από τα δόντια για το MCU
07 Ιουνίου 2023 14:44
Anthony Hopkins: Κριτικάρει το ρόλο του στη Marvel και λέει πως ήταν “ανούσια“ ερμηνεία

Ένας ακόμη ηθοποιός από το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel ήρθε να κριτικάρει τα "κακώς κείμενα" αυτών των ταινιών, μετά τον Chris Hemsworth των ταινιών Thor. Πρόκειται για τον θρυλικό Άντονι Χόπκινς, ο οποίος συμμετείχε κιόλας μαζί με τον Hemsworth σε τρεις ταινίες του franchise "Thor" υποδυόμενος τον πατέρα του, Odin. 

Η θητεία του Hopkins στο MCU ξεκίνησε με την ταινία "Thor" (2011), έπειτα στο "Thor: The Dark World" (2013) και έκλεισε στο "Thor: Ragnarok" (2017), που ήταν και η πιο επιτυχημένη εμπορικά και από πλευράς αποδοχής ταινία του υποfranchise της Marvel Studios. Μιλώντας σε μια εκτενής συνέντευξή του στο New Yorker, ο δις βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, αναφέρθηκε στην εμπειρία που είχε στο MCU, έχοντας πρωταγωνιστήσει σε μερικές από τις καλύτερες επιτυχίες του σινεμά όπως τα "Η Σιωπή των Αμνών", "The Father", "Hannibal" και "Meet Joe Black".

Πρακτικά χαρακτήρισε την ερμηνεία του ως Odin ως "ανούσια" λέγοντας χαρακτηριστικά στο The New Yorker: 

"Μου φόρεσαν μια πανοπλία και μου κότσαραν μια γενειάδα. Έκατσα στο θρόνο, φώναξα για λίγο...Εάν κάθεσαι μπροστά σε μια green screen, είναι ανούσιο το να ερμηνεύεις έναν ρόλο." 

Στην ίδια συνέντευξη ο Hopkins ανέφερε ότι το MCU "κατάπιε" ολόκληρο το Χόλιγουντ, μια άποψη που έχουν εκφράσει με διαφορετικό τρόπο και άλλοι συνάδελφοί του, αλλά και σκηνοθέτες, όπως ο Martin Scorsese με την περίφημη δήλωση ότι οι ταινίες της Marvel "δεν είναι σινεμά", ο Francis Ford Coppola και ο Denis Villeneuve.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια η καριέρα του -85χρονου πλέον- Hopkins έκανε μπάσιμο, καθώς κέρδισε το δεύτερο Όσκαρ του χάρη στην ερμηνεία του στην ταινία "The Father" σε σκηνοθεσία Florian Zeller, ενώ κατάφερε να γίνει και μοντέλο για την εταιρία Loewe πέρυσι.