Aquaman 2: Ο James Wan αποκαλύπτει εάν έγιναν αλλαγές λόγω του νέου DC Universe του James Gunn

Ο σκηνοθέτης του Aquaman and the Lost Kingdom αποκαλύπτει
03 Ιουνίου 2023 10:48
Aquaman 2: Ο James Wan αποκαλύπτει εάν έγιναν αλλαγές λόγω του νέου DC Universe του James Gunn

Όσο το Aquaman 2 ή "Aquaman and the Lost Kingdom" όπως τιτλοφορείται επισήμως, βρισκόταν στη μονταζιέρα, το σύμπαν της DC άλλαζε άρδην παρασκηνιακά με τον James Gunn και τον Peter Safran να παραλαμβάνουν τα κλειδιά των νεοσύστατων DC Studios, αλλά και την αποστολή να χτίσουν από την αρχή ένα νέο κινηματογραφικό σύμπαν. 

Τι θα συνέβαινε όμως με τον Aquaman του Jason Momoa όταν η ταινία είχε γυριστεί με τις παλιές βάσεις του DCEU; Τώρα ο σκηνοθέτης του sequel, James Wan, έκανε μερικές αποκαλύψεις σχετικά με την ταινία αλλά και το πώς επηρεάστηκε από την αλλαγή φρουράς.

Μιλώντας στο The Hollywood Reporter, ο Wan επιβεβαίωσε ότι έκανε αλλαγές στο Aquaman and the Lost Kingdom ενόψει και του "soft reset" που θα γίνει με το πολυαναμενόμενο "The Flash" με τον Ezra Miller. 

Έπρεπε να κάνω προσαρμογές σε ολόκληρη τη πορεία. Το DCU έχει περάσει από πολλές διαφορετικές εκδοχές, και ένα από τα πράγματα που αποτέλεσαν πρόκληση σε αυτή την ταινία ήταν το να παρακολουθείς τι συμβαίνει. Ευτυχώς, το σύμπαν του Aquaman είναι αρκετά απομακρυσμένο από τον υπόλοιπο κόσμο της DC. Θα πάμε σε πολλά διαφορετικά υποθαλάσσια βασίλεια που δεν σχετίζονται απαραίτητα με όσα συμβαίνουν με τις άλλες ταινίες και τους άλλους χαρακτήρες, οπότε είμαστε αυτόνομοι από αυτή την άποψη. Έτσι, μπορώ να πω την ιστορία μου από μόνη της χωρίς να επηρεάζομαι πολύ, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να έχω επίγνωση των όσων συμβαίνουν.

Εκτός του ότι μιλά πρακτικά για reboot του κινηματογραφικού σύμπαντος της DC στο The Flash, οι αλλαγές έγιναν για να εναρμονιστεί ο χαρακτήρας του Aquaman και τα όσα γίνονται με τις ευρύτερες αλλαγές στο DC Universe, το οποίο θα "ξεκινήσει" με την ταινία Superman: Legacy που θα βγει στις αίθουσες τον Ιούλιο του 2025. 

Στο Aquaman 2 σε σκηνοθεσία James Wan πρωταγωνιστούν οι: Jason Momoa, Patrick Wilson, Yahya Abdul-Mateen II, Amber Heard, Dolph LundgrenTemuera Morrison, Nicole Kidman και Randall Park, ενώ στις νέες προσθήκες συγκαταλέγονται οι Jani Zhao (Sentimentos), Iniya Moore (Pose) και Vincent Regan (300). 

To The Flash αναμένεται να βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 15 Ιουνίου, ενώ το Aquaman and the Lost Kingdom αναμένεται στις 20 Δεκεμβρίου του 2023.