Netflix: Μια βραβευμένη με Όσκαρ ταινία επιστρέφει στην υπηρεσία

Είχε κυκλοφορήσει στο μακρινό πλέον 1997
30 Μαΐου 2023 18:23
Netflix: Μια βραβευμένη με Όσκαρ ταινία επιστρέφει στην υπηρεσία

Πολύ σύντομα θα μπορείτε να απολαύσετε ακόμη μια κλασσική ταινία των ‘90s στο Netflix Ελλάδας, η οποία μάλιστα έχει στις πλάτες της και δύο βραβεία Όσκαρ. Ο λόγος γίνεται για το L.A. Confidential (Λος Άντζελες: Εμπιστευτικό) με πρωταγωνιστές τους Russell Crowe, Kevin Spacey, Guy Pearce και Kim Basinger.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, το L.A. Confidential αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του όμωνυμου μυθιστορήματος του James Ellroy και τα γεγονότα της ταινίας διαδραματίζονται στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του 1950, όπου αστυνομία και κόσμος του θεάματος εμπλέκονται σε παιχνίδια διαφθοράς.

Το Netflix αποκάλυψε, λοιπόν, ότι θα φέρει την ταινία στην πλατφόρμα του, μέσα από ένα ειδικό βίντεο που ανέβασε στο YouTube με τις σημαντικότερες κυκλοφορίες του Ιουνίου.

Η σύνοψη της ταινίας λέει τα εξής:

Στο Λος Άντζελες του 1950, τρεις αστυνομικοί με διαφορετική νοοτροπία εμπλέκονται σε μια μπερδεμένη ιστορία φόνων, διακίνησης ναρκωτικών, πορνείας και διαφθοράς. Ο Jack Vincennes, είναι ο δημοφιλέστερος αστυνομικός της περιοχής, μετά από την συνεργασία του με τηλεοπτικό σίριαλ. Μαζί με τον δημοσιογράφο Sid Hudgens, στήνει μαζικές συλλήψεις, για να προβάλει τις ικανότητές του L.A.P.D.

Παίζουν επίσης οι James Cromwell, Danny DeVito, David Strathairn, Ron Rifkin, Matt McCoy, Paul Guilfoyle, Paolo Seganti, Elisabeth Granli, Sandra Taylor, Steve Rankin, Graham Beckel, Allan Graf, Precious Chong, Symba και άλλοι.

Να σας υπενθυμίσουμε κάπου εδώ, ότι το L.A. Confidential είχε ένα budget που άγγιζε τα 35 εκατομμύρια δολάρια και κατάφερε να γεμίσει τα ταμεία με περισσότερα από 125 εκ. Για εκείνη την εποχή θεωρήθηκε μια αρκετά μεγάλη εμπορική επιτυχία, εκτός από τις διθυραμβικές κριτικές που είχε λάβει από τους δημοσιογράφους του χώρου. Επίσης, κατάφερε να κερδίσει δύο Όσκαρ από τις 9 υποψηφιότητες που είχε εκείνη την εποχή.

Το L.A. Confidential θα παίξει στο Netflix στις 15 Ιουνίου.