The Little Mermaid: Δείτε τις εισπράξεις των πρώτων ημερών στις αίθουσες

Εντυπωσιακό εμπορικό ντεμπούτο για το remake της Disney
30 Μαΐου 2023 00:35
The Little Mermaid: Δείτε τις εισπράξεις των πρώτων ημερών στις αίθουσες

Εν μέσω της αργίας Memorial Day στις ΗΠΑ, η ταινία "Η Μικρή Γοργόνα" κυριάρχησε στο box office, πραγματοποιώντας το πέμπτο καλύτερο άνοιγμα στην ιστορία για Σαββατοκύριακο εν μέσω Memorial Day. Το εντυπωσιακό εμπορικό ντεμπούτο του remake της Disney με πρωταγωνίστρια την Halle Bailey συγκέντρωσε στο πρώτο του τετραήμερο στις αίθουσες πάνω από $118 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που από τα μέσα χαρακτηρίζεται ως ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο. 

Ωστόσο στις διεθνείς αγορές σημείωσε περί τα $68.3 εκατομμύρια δολάρια με τις συνολικές εισπράξεις μέχρι την Κυριακή να βρίσκονται στα $163.8 εκατομμύρια. To Deadline στην ανάλυσή του, σημειώνει ότι έπαιξε ρόλο το review-bombing που δέχθηκε το The Little Mermaid σε χώρες όπως Γαλλία, Κορέα και Γερμανία. Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η εμπορική πορεία του The Little Mermaid σε όλον τον κόσμο, όσο περισσότεροι θεατές όλων των ηλικιών θα σπεύσουν να την παρακολουθήσουν. 

Τη σκηνοθεσία της ταινίας ανέλαβε ο υποψήφιος για Όσκαρ Rob Marshall (Chicago, Mary Poppins Returns). Ο Alan Menken επιστρέφει για το soundtrack και τα τραγούδια της ταινίας μαζί με τον Lin-Manuel Miranda των "Moana" και "Encanto" καθώς υπογράφουν τέσσερα νέα κομμάτια για το remake του The Little Mermaid. 

Στο cast της ταινίας συμπεριλαμβάνονται οι Melissa McCarthy ως Ursula, ο Javier Bardem ως Βασιλιάς Τρίτωνας, ο Jonah Hauer-King ως Πρίγκιπας Έρικ, ο Daveed Diggs δανείζει τη φωνή του στον κάβουρα Sebastian, η Awkwafina στην Scuttle και ο Jacob Tremblay στον Flounder.

Το The Little Mermaid προβάλλεται ήδη στους ελληνικούς κινηματογράφους και μεταγλωττισμένο.