Ο Martin Scorsese θα ετοιμάσει ταινία για τον Ιησού

Συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο και μίλησαν για το project
29 Μαΐου 2023 15:34
Ο Martin Scorsese θα ετοιμάσει ταινία για τον Ιησού

Το Killers of the Flower Moon του Martin Scorsese αναμένεται να παίξει αυτόν τον Οκτώβριο, αλλά φαίνεται ότι ο διάσημος σκηνοθέτης είναι έτοιμος για το επόμενό του project. Όπως μεταφέρει το Variety, ο Scorsese πρόκειται να ετοιμάσει ταινία για τον Ιησού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Scorsese βρίσκεται στην Ιταλία αυτή τη στιγμή μετά την προβολή του “Flower Moon” στις Κάννες, όπου μέσα στο Σαββατοκύριακο συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο και του ανακοίνωσε ότι θα κάνει μια ταινία για τον Ιησού.

Οι πρώτες δηλώσεις του Scorsese κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στο Βατικανό:

Απάντησα στην έκκληση του Πάπα προς τους καλλιτέχνες με τον μόνο τρόπο που ξέρω: με το να φανταστώ και να γράψω ένα σενάριο για μια ταινία για τον Ιησού. Και πρόκειται να αρχίσω να το κάνω.

Ενδεχομένως, η ταινία του Scorsese με τον Ιησού θα είναι το επόμενο project που θα επιλέξει τώρα που ολοκλήρωσε ουσιαστικά το Killers of the Flower Moon. Το περασμένο Σάββατο παρακολούθησε το εν λόγω συνέδριο με τίτλο “The Global Aesthetics of the Catholic Imagination” μαζί με τη σύζυγό του, Helen Morris, όπου εκεί συνάντησαν τον Πάπα Φραγκίσκο.

Φαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Scorsese μίλησε για τις κινηματογραφικές μεταφορές του Ιησού, όπως του δικού του The Last Temptation of Christ του 1988 από τον Νίκο Καζαντζάκη, αλλά και το Silence του 2016.

Δείτε φωτογραφίες παρακάτω:

Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για το νέο project που θα ετοιμάσει ο Martin Scorsese. Όσον αφορά την επερχόμενη ταινία του, αυτή θα παίξει στις 20 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους και αργότερα μέσα από την streaming υπηρεσία Apple TV Plus.