Παραδοχή Kevin Feige: Δε θα υπήρχε η Marvel Studios χωρίς τον Robert Downey Jr.

O mastermind του MCU και ο Jon Favreau θυμούνται ξανά την ταινία που τα ξεκίνησε όλα.
27 Μαΐου 2023 15:54
Παραδοχή Kevin Feige: Δε θα υπήρχε η Marvel Studios χωρίς τον Robert Downey Jr.

O Kevin Feige, όντας ο επικεφαλής της Marvel Studios από την ίδρυσή της έκανε την απόλυτη παραδοχή για το που οφείλεται η τόσο μεγάλη επιτυχία και γιγάντωση του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel.

Ένας άνθρωπος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο πώς το MCU έγινε αυτός ο γίγαντας παραγωγής ψυχαγωγίας εδώ και 15 χρόνια και λέγεται Robert Downey Jr. Ο Feige κάθισε μαζί με τον Jon Favreau, σκηνοθέτη του πρώτου Iron Man για ένα ειδικό αφιέρωμα της Marvel στην ταινία που τα ξεκίνησε όλα, καθώς φέτος γιορτάζει την 15η επέτειό της

Για ακόμη μια φορά ο Feige διατύπωσε ότι η Marvel Studios δε θα υπήρχε χωρίς την ερμηνεία του Robert Downey Jr. ως Tony Stark/ Iron Man. Θυμούμενοι το casting του Downey Jr. ο ιθύνων νους του MCU το απόκλεισε ως "μια από τις σπουδαιότερες αποφάσεις στην ιστορία του Χόλιγουντ" με τον Favreau να συμφωνεί. "Θυμάμαι ότι σε μεταγενέστερες ταινίες - θα μιλήσουμε γι' αυτές στην 15η επέτειο αυτών - υπήρχαν μαύρες μέρες. Έλεγα στον Ρόμπερτ, 'Δεν θα βρισκόμασταν σε αυτό το χάλι αν δεν ήσουν εσύ", εννοώντας ότι δεν θα είχαμε στούντιο αν δεν ήταν αυτός. Ή εσύ", πρόσθεσε, αναφερόμενος στον Favreau.

"Μόλις βρήκα τον Robert, όλες οι άλλες αποφάσεις έγιναν πιο ξεκάθαρες και πιο εύκολες. Θυμάμαι όταν κάθισα να δω τον Robert να παίζει και έλεγα από μέσα μου πως απλά 'το έχει'. Έχει αυτή την σπιρτάδα μέσα του και το βλέμμα του ότι είναι έτοιμος" είπε ο Favreau από την πλευρά του. 

Ο Favreau αποκάλυψε πως ο Feige είχε συναντηθεί αρκετά χρόνια πριν για να συζητήσει με τον "RDJ" να παίξει τον Doctor Doom στην ταινία "Fantastic Four" του 2005. Αυτός βέβαια δεν ήταν ο ρόλος που ήταν γραφτός να παίξει και να τον κάνει παγκοσμίως γνωστό. Αρκεί να θυμηθούμε ότι πριν τον Iron Man, ο Robert Downey Jr. δεν ήταν ένα τόσο μεγάλο όνομα που όλοι ήξεραν, παρά την υποψηφιότητα για Όσκαρ το 1992 για το ρόλο του Τσάρλι Τσάπλιν, ενώ αντιμετώπιζε πολλά προσωπικά προβλήματα καθώς και την εξάρτηση από το αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες. 

Απολαύστε όλη τη συνέντευξη για τα 15 χρόνια του Iron Man (2008) παρακάτω: