Star Wars: O Mark Hamill μιλάει ειλικρινά για το ενδεχόμενο recasting του Luke Skywalker

Αποκάλυψε τι προτιμάει από τα δύο ενδεχόμενα όσο η εποχή του The Mandalorian ξετυλίγεται
27 Μαΐου 2023 14:27
Star Wars: O Mark Hamill μιλάει ειλικρινά για το ενδεχόμενο recasting του Luke Skywalker

Την ώρα που η εποχή του The Mandalorian κυριαρχεί στο τηλεοπτικό τοπίο του Star Wars και ξετυλίγεται περαιτέρω το Mandoverse, οι fans εικάζουν με σιγουριά ότι ο Luke Skywalker θα επανεμφανιστεί όντας ένας πολύ σημαντικός χαρακτήρας για εκείνη την περίοδο, αλλά και για έναν εκ των δύο βασικότερων πρωταγωνιστών αυτού του timeline, τον Grogu/Baby Yoda και την Ahsoka Tano. Υπάρχει άλλωστε στα σκαριά και η κινηματογραφική ταινία του "Mandoverse" που θα κορυφώσει τα γεγονότα αυτής της εποχής του Star Wars, πριν τα όσα έγιναν στη sequel τριλογία. 

Ο χαρακτήρας του Luke Skywalker έκανε την αναπάντεχη επιστροφή του στο φινάλε της 2ης σεζόν του The Mandalorian, μέσω ενός -όχι και τόσο πετυχημένου- deepfake προσώπου του Mark Hamill. Ωστόσο, επανεμφανίστηκε για τις ανάγκες του "The Book of Boba Fett" εκεί όπου η τεχνολογία deepfake της Lucasfilm είχε εξελιχθεί σαφέστατα με το αποτέλεσμα να είναι αρκετά πειστικό. 

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του ο Mark Hamill μίλησε με ειλικρίνεια για το πώς περιμένει το σύμπαν του Star Wars αλλά και η Lucasfilm να εκμεταλλευθούν στο μέλλον τον θρυλικό του χαρακτήρα. Για πρώτη φορά ο 71χρονος Hamill δηλώνει δημόσια την προτίμησή του σε ένα recasting του Luke Skywalker αντί να συνεχίσει να εμφανίζεται μέσω των ειδικών εφέ.

Στη συνέντευξή του στο Esquire ο Hamill δήλωσε χαρακτηριστικά: "Ο κόσμος λέει τώρα θα μπορείς να κάνει μια ολόκληρη σειρά εμφανίσεων ως Luke στην μετά-Return of the Jedi εποχή'. Και τους λέω 'Δεν το νομίζω'. Πρώτα από όλα δε χρειάζεται να διηγηθούν όλες αυτές τις ιστορίες, όμως εάν το κάνουν θα μπορούσαν να πάρουν έναν ηθοποιό στην κατάλληλη ηλικία."

Έτσι ο Hamill όχι μόνο δεν εμφανίζεται αντίθετος στην ιδέα του να επανεμφανιστεί ο Luke Skywalker σε cameo ρόλους στο μέλλον, αλλά αποκαλύπτει πώς θα ήθελε να συνεχίσουν την κληρονομιά του χαρακτήρα του στο μέλλον, αντί να χρησιμοποιούν την πανάκριβη -όπως παραδέχτηκε- μέθοδο των CGI και της deepfake τεχνολογίας. 

Όσο για το εάν θα επιστρέψει ως Force Ghost στην sequel ταινία της Rey με την Daisy Ridley και την αναδόμηση του Jedi Order είπε τα εξής: "Ένα πράγμα που μαθαίνεις δουλεύοντας για τη Lucasfilm είναι πως όλα είναι εμπιστευτικά. Τα πάντα είναι εμπιστευτικά και απόρρητα. Οπότε εάν συμμετείχα δε θα μπορούσα να σας πω. Και ακόμη κι αν δεν συμμετείχα πάλι δε θα μπορούσα να σας πω. Οπότε δε ξέρω. Θα το μάθουμε όλοι μαζί θαρρώ."