Το John Wick 5 έρχεται με Keanu Reeves, μετά την τεράστια επιτυχία του John Wick Chapter 4

Η Lionsgate το επιβεβαίωσε
26 Μαΐου 2023 18:32
Το John Wick 5 έρχεται με Keanu Reeves, μετά την τεράστια επιτυχία του John Wick Chapter 4

Πριν καν γίνει το καθοριστικό meeting μεταξύ Keanu Reeves και Chad Stahelski για το μέλλον του John Wick, μάθαμε για τη μοίρα του από τα επίσημα πλέον χείλη. Η Lionsgate επιβεβαίωσε ότι το John Wick 5 έρχεται και βρίσκεται ήδη σε αρχικά στάδια παραγωγής. Φυσικά, αναμένεται να επιστρέψει ο Keanu Reeves στον ρόλο του "Baba Yaga"/ John Wick και ο Chad Stahelski στην καρέκλα του σκηνοθέτη. 

Η σχεδόν επίσημη ανακοίνωση του John Wick 5 έγινε δια στόματος Joe Drake, προέδρου της Lionsgate στο πρόσφατο meeting των μετόχων της εταιρίας και λογικό αφού το John Wick: Chapter 4 σημείωσε μια άνευ προηγουμένου επιτυχία για το franchise και το στούντιο στο σύνολό του. Η συγκομιδή του John Wick 4 ξεπέρασε τα $428 εκατομμύρια παγκοσμίως όντας φυσικά η πιο επιτυχημένη εισπρακτικά από τις υπόλοιπες και ίσως να φτάσει τα $500 εκατομμύρια όσο προβάλλεται σε άλλες χώρες του κόσμου όπως στην Ασία. Χάρη σε αυτό το franchise κατάφερε να ξεπεράσει το $1 δισεκατομμύριο στο box office

Ο πρόεδρος της Lionsgate δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής: "Τώρα προχωράμε όλο αυτό το franchise, όχι μόνο στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών ΑΑΑ, αλλά κοιτάζοντας ποια θα είναι η τακτική πορεία των spin-offs, την τηλεόραση που πραγματικά μεγαλώνει αυτό το σύμπαν, ώστε να υπάρχει μια σταθερή πορεία ενός franchise για το οποίο υπάρχει σαφής όρεξη από το κοινό", εξήγησε ο Drake. "Αυτό που έχει επισημοποιηθεί είναι ότι, όπως ξέρετε, η Ballerina είναι το πρώτο spin-off που βγαίνει του χρόνου. Βρισκόμαστε στην ανάπτυξη άλλων τριών, συμπεριλαμβανομένου του [John Wick 5] και της τηλεοπτικής σειράς, The Continental, που θα βγει στον αέρα σύντομα. Και έτσι, χτίζουμε τον κόσμο και όταν έρθει αυτή η πέμπτη ταινία, θα γίνει οργανικά - θα αναπτυχθεί οργανικά από το πώς αρχίζουμε να λέμε αυτές τις ιστορίες. Αλλά μπορείτε να βασιστείτε σε ένα σταθερό ρυθμό κυκλοφορίας του John Wick franchise".

Ωστόσο η επιβεβαίωση αυτή έρχεται μετά από αρκετές διφορούμενες απαντήσεις από στελέχη και συντελεστές για το εάν θα γίνει η 5η ταινία John Wick. Παράλληλα η Lionsgate επιβεβαίωσε ότι έρχεται μια ευρύτερη επέκταση του John Wick franchise στο χώρο της ψυχαγωγίας, καθώς εκτός από τις spinoff ταινίες που έχει στα σκαριά, ετοιμάζει και ένα AAA βιντεοπαιχνίδι

Για το βιντεοπαιχνίδι ακούγεται εδώ και καιρό πως η Lionsgate κάνει κινήσεις αλλά αυτή είναι η πρώτη επίσημη αναφορά σε αυτό. 

Το σύμπαν του John Wick θα συνεχιστεί με τη σειρά "The Continental" στο Amazon Prime Video και το πρώτο trailer θα το δείτε εδώ αλλά και με την ταινία "Ballerina" που θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Ιουνίου του 2024. Στην πρώτη spinoff ταινία των John Wick, η Ana de Armas θα υποδυθεί την "Ballerina" μια εκτελεστή που εκπαιδεύτηκε με τις παραδόσεις της Ruska Roma, της φατρίας που παίζει σημαντικό ρόλο στο John Wick 4. Η de Armas δε θα είναι μόνη της καθώς θα εμφανιστεί στο πλάι της ο Keanu Reeves ως John Wick.

Πιθανολογείται ότι μια από τις spinoff ταινίες του John Wick θα αφορά τον χαρακτήρα του Donnie Yen από το John Wick: Chapter 4.