Ray Stevenson: Marvel και Lucasfilm αποχαιρετούν τον γνωστό ηθοποιό που πέθανε ξαφνικά

Είχε παίξει στις ταινίες του Thor για τη Marvel και θα τον βλέπαμε στη σειρά Star Wars: Ahsoka
23 Μαΐου 2023 13:50
Ray Stevenson: Marvel και Lucasfilm αποχαιρετούν τον γνωστό ηθοποιό που πέθανε ξαφνικά

Σοκ προκάλεσε στο Χόλιγουντ ο ξαφνικός θάνατος του γνωστού ηθοποιού Ray Stevenson σε ηλικία 59 ετών, την ώρα που αναμενόταν να παίξει στην επερχόμενη σειρά "Ahsoka" του σύμπαντος του Star Wars για το Disney Plus. Ο ιρλανδικής καταγωγής ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Κυριακή όσο βρισκόταν στην Ιταλία, με τα αίτια του θανάτου του να μην έχουν γίνει ακόμη γνωστά

Έχοντας παίξει ρόλους τόσο στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel Studios όσο και σε αυτό του Star Wars, η Disney τον αποχαιρέτησε με συγκινητικές αναρτήσεις από όλους τους σχετικούς λογαριασμούς στα social media. Πρώτα από τον επίσημο λογαριασμό του Star Wars, καθώς -πλέον- αναμένεται να τον δούμε μετά θάνατον στην σειρά "Ahsoka" να παίζει τον Baylan Skoll, τον ερχόμενο Αύγουστο. 

Ο Dave Filoni, δημιουργός της σειράς Ahsoka και εκτελεστικός καλλιτεχνικός διευθυντής της Lucasfilm, αποχαιρέτησε με τα δικά του λόγια τον Stevenson: "Χάσαμε ένα σπουδαίο ταλέντο και φίλο στο πρόσωπο του Ray Stevenson. Η ευγένεια και η γενναιοδωρία του έγιναν αισθητές από όλη την ομάδα μας στην παραγωγή της Ahsoka. Πάντα ανυπομονούσα να δουλέψω με τον Ray και εκτιμούσα τη διορατικότητα και την καθημερινή σοφία του. Χαίρομαι που η μνήμη του θα συνεχίσει να ζει μέσα από την οικογένειά του, τους φίλους του και τους πολλούς χαρακτήρες που δημιούργησε. Σε ευχαριστώ Ρέι, για όλα."

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marvel Entertainment (@marvel)

Ενώ και η Marvel Studios με τη σειρά της έκανε το ίδιο, καθώς ο Stevenson είχε παίξει το ρόλο του Volstagg στις ταινίες "Thor" (2011), Thor: The Dark World (2013) και Thor: Ragnarok (2017), ενώ εμφανίστηκε και στο "Thor: Love & Thunder" (2022) μέσω αρχειακού υλικού. 

"Νιώθουμε βαθιά θλίψη για τον θάνατο του Ray Stevenson, ο οποίος έδωσε χιούμορ και ευστροφία στον χαρακτήρα του Volstagg. Ήταν ένας θαυμάσιος ηθοποιός που θα μας λείψει πολύ και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους αγαπημένους του." έγραψε η Marvel στην ανάρτησή της. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Star Wars (@starwars)

Επιπροσθέτως, υποδύθηκε τον "Τιμωρό" στην ταινία "Punisher: War Zone" (2008) πριν καθιερωθεί το MCU και η Marvel Studios διότι εκείνη η ταινία ήταν σε συμπαραγωγή Marvel και Lionsgate. 

Ο Raymond Stevenson υποδύθηκε τον Dagonet στην ταινία "King Arthur" (2004) και τον Titus Pullo στην τηλεοπτική σειρά των BBC και HBO, με τίτλο "Rome" (2005-2007). Συμμετείχε στο "Kill the Irishman" (2011),  όπου υποδύθηκε τον μαφιόζο Danny Greene, στο "The Three Musketeers" (2011) και στο οσκαρικό "RRR" (2022), όπου υποδύθηκε τον "villain" της ταινίας, κυβερνήτη Scott. Οι τηλεοπτικοί του ρόλοι περιλαμβάνουν τον Ουκρανό μαφιόζο Isaak Sirko στην 7η σεζόν του Dexter, τον Blackbeard στην 3η και 4η σεζόν του "Black Sails" και τη φωνή του Gar Saxon στις animated σειρές "Star Wars Rebels" και "Star Wars: The Clone Wars".