Η Alicia Vikander ήταν συντετριμμένη όταν ακυρώθηκε το Tomb Raider 2

Μιλάει για το πως αντέδρασε όταν έμαθε τα άσχημα νέα πως ακυρώνεται το sequel
22 Μαΐου 2023 15:52
Η Alicia Vikander ήταν συντετριμμένη όταν ακυρώθηκε το Tomb Raider 2

Η ακύρωση του sequel της reboot ταινίας του Tomb Raider μπορεί να μην έπεσε σαν κεραυνός για το κοινό που την είδε αλλά ήταν σίγουρα δύσκολο για την πρωταγωνίστρια, Αλίσια Βικάντερ (Alicia Vikander). 

Η Σουηδέζα ηθοποιός μιλάει σε μια νέα της συνέντευξη στο Variety για το πώς ένιωσε και πως αντέδρασε όταν έμαθε πως τελικά το Tomb Raider 2 δε θα γίνει πραγματικότητα, παρά το γεγονός ότι η προπαραγωγή του είχε ξεκινήσει. 

Μάλιστα, η 34χρονη σταρ που υποδύθηκε τη νέα Λάρα Κροφτ -διαδεχόμενη την Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie)- δήλωσε πως ήταν συντετριμμένη εκείνο τον καιρό: "Θέλω να πω, πίστευα ότι ήμασταν σχεδόν έτοιμοι να ξεκινήσουμε- είχαμε σκηνοθέτη και σεναριογράφο. Ωστόσο, ναι, για μένα, αυτό ήταν άλλο ένα από αυτά τα παιδικά όνειρα - το να υποδυθώ έναν ρόλο δράσης ήταν φοβερό και πέραν αυτού που πίστευα ποτέ ότι θα έκανα. Και νομίζω ότι το σωματικό κομμάτι είναι κάτι που πραγματικά μου άρεσε. Οπότε, ναι, αν παρουσιαζόταν ξανά μια τέτοια ευκαιρία, θα με ενδιέφερε".'

Παρά το γεγονός ότι η MGM έχασε τα δικαιώματα τον Μάιο του 2022, και δεν πρόκειται να παίξει σε κάποια μελλοντική ταινία της Lara Croft, η Vikander διατηρεί τις ελπίδες της να παίξει έναν παρόμοιο ρόλο. 

Με το franchise να οδεύει εκ νέου σε reboot, χαράσσοντας μια νέα κατεύθυνση και με νέα πρωταγωνίστρια, μένει να δούμε πώς θα είναι το μέλλον του Tomb Raider και της Lara Croft στο σινεμά. 

Η πρώτη reboot ταινία με τίτλο "Tomb Raider" του 2018 σε σκηνοθεσία Roar Uthaug έφερε περί τα $274 εκατ. στο παγκόσμιο box office, εξασφαλίζοντας το sequel. Μάλιστα όταν ανακοινώθηκε το Tomb Raider 2 είχε γνωστοποιηθεί ότι η Vikander θα επιστρέψει, με το sequel να είναι σε σκηνοθεσία και σενάριο της Misha Green, δημιουργού της σειράς του HBO, Lovecraft Country

Η MGM πρόσφατα πουλήθηκε στην Amazon. Πριν από την Vikander, η Angelina Jolie ήταν η κινηματογραφική Lara Croft όπου την υποδύθηκε άκρως επιτυχημένα στα  Lara Croft: Tomb Raider (2001) και Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (2003) τα οποία συνδυαστικά έφεραν $432 εκατ. εισπράξεις. 

Παράλληλα, στα σκαριά βρίσκεται μια animated σειρά της Lara Croft για λογαριασμό του Netflix όπου η Hayley Atwell (Captain Carter στο MCU) θα δανείσει τη φωνή της στον ομώνυμο ρόλο.