The Creator: Η ταινία με το πιο εφιαλτικό σενάριο της ΑΙ σκάει από το πουθενά - Δείτε το trailer

Με πρωταγωνιστή τον John David Washington και σε σκηνοθεσία Gareth Edwards του Rogue One
19 Μαΐου 2023 15:24
The Creator: Η ταινία με το πιο εφιαλτικό σενάριο της ΑΙ σκάει από το πουθενά - Δείτε το trailer

Από το πουθενά έσκασε το πρώτο trailer της ταινίας "The Creator" το οποίο εκτός από άκρως εντυπωσιακό φέρνει στη μεγάλη οθόνη ένα από τα πιο εφιαλτικά σενάριο για την ανθρωπότητα: την υποδούλωση και τον αφανισμός της από την τεχνητή νοημοσύνη. Πρόκειται για τη νέα sci-fi παραγωγή σε σκηνοθεσία και σενάριο του Gareth Edwards, ο οποίος ανέλαβε το "Rogue One: A Star Wars Story". 

Το trailer μας βάζει στο άκρως δυστοπικό του κλίμα με το κομμάτι "Dream On" των Aerosmith και ακούγεται η αφήγηση που αποκαλύπτει την τρομακτική αρχή της ιστορίας, όταν πριν από 10 χρόνια η ΑΙ που είχε δημιουργηθεί για να προστατεύει την ανθρωπότητα, επαναστάτησε και πυροδότησε μια πυρηνική κεφαλή στο Λος Άντζελες αφανίζοντάς το. Έτσι η ανθρωπότητα έχει κηρύξει ολοκληρωτικό πόλεμο στην τεχνητή νοημοσύνη καθώς αποτελεί απειλεί ακόμη για την ίδια. 

Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται ένας πρώην πράκτορας των ειδικών δυνάμεων που υποδύεται ο John David Washington (Tenet, Amsterdam) και καλείται να βρει και να σκοτώσει τον αρχιτέκτονα αυτής της καταστροφής, τον "Δημιουργό". 

Δείτε το trailer της ταινίας The Creator

Η επίσημη σύνοψη της ταινίας αναφέρει: Σε ένα μέλλον όπου οι άνθρωποι βρίσκονται σε συνεχή πόλεμο με δυνάμεις της Τεχνητής Νοημοσύνης, o Joshua (Washington), ένας σκληροτράχηλος πρώην πράκτορας των ειδικών δυνάμεων που θρηνεί την εξαφάνιση της συζύγου του (Chan), στρατολογείται για να βρει και να σκοτώσει τον Δημιουργό, τον μόνιμα ασύλληπτο αρχιτέκτονα ενός προγράμματος Τεχνητής Νοημοσύνης που έχει κατασκευάσει ένα μυστηριώδες όπλο με τη δύναμη όχι μόνο να τερματίσει τον πόλεμο αλλά και να καταστρέψει την ανθρωπότητα. Ο Joshua και η ομάδα του που αποτελείται από την αφρόκρεμα των μυστικών πρακτόρων θα διανύσουν εχθρικά εδάφη και θα βρεθούν στο σκοτεινό κέντρο μιας περιοχής που κατοικείται από «πλάσματα» Τεχνητής Νοημοσύνης για να ανακαλύψουν πως το θανάσιμο όπλο που μπορεί να καταστρέψει τον κόσμο δεν είναι παρά ένα δημιούργημα Τεχνητής Νοημοσύνης με τη μορφή μικρού παιδιού. 

Μαζί με τον John David Washington παίζουν οι: Gemma Chan (“Eternals”), Ken Watanabe (“Inception”), Sturgill Simpson (“Dog”), Madeleine Yuna Voyles και η βραβευμένη με Oscar Allison Janney (“I, Tonya”).

Το The Creator βγαίνει στους κινηματογράφους στις 29 Σεπτεμβρίου.