Five Nights at Freddy's: Το πρώτο ανατριχιαστικό trailer της ταινίας έφτασε!

Το διάσημο videogame τρόμου έρχεται στους κινηματογράφους τον Οκτώβριο
17 Μαΐου 2023 08:57
Five Nights at Freddy's: Το πρώτο ανατριχιαστικό trailer της ταινίας έφτασε!

Οι Blumhouse και Universal Pictures έκαναν τα αποκαλυπτήρια της κινηματογραφικής μεταφοράς του διάσημου horror βιντεοπαιχνιδιού, Five Nights at Freddy's με ένα πρώτο teaser trailer, που βγάζει ακριβώς το ύφος και τον τρόμο των παιχνιδιών. Στην ταινία του "FNAF" πρωταγωνιστούν οι Josh Hutcherson και Matthew Lillard (Scooby Doo) στους ρόλους των William Afton (του κακού) και του Mike Schmidt (του σεκιουριτά στην πιτσαρία) αντίστοιχα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα animatronic πλάσματα του "Five Nights at Freddys" και τα ειδικά εφέ ανέλαβε το Jim Henson Studio που ειδικεύεται στον τομέα αυτόν. Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει η Emma Tammi, ενώ το cast συμπληρώνουν οι: Mary Stuart Masterson, Kat Conner Sterling, Piper Rubio, και Elizabeth Lail. Ας μη ξεχνάμε ότι ο δημιουργός του παιχνιδιού και μετέπειτα franchise παιχνιδιών τρόμου, Scott Cawthon, έφτιαξε τα παιχνίδια μόνος του με σκοπό απλώς να φέρει ψωμί στην οικογένειά του. Μάλιστα έγραψε το σενάριο της ταινίας και είχε το δικαίωμα να εγκρίνει το τελικό cut. 

Δείτε το πρώτο trailer του Five Nights at Freddy's

Η σύνοψη της ταινίας αναφέρει: "Το φαινόμενο των παιχνιδιών τρόμου γίνεται ένα ανατριχιαστικό κινηματογραφικό γεγονός, καθώς η Blumhouse -παραγωγός των ταινιών M3GAN, The Black Phone και The Invisible Man -μεταφέρει το Five Nights at Freddy's στη μεγάλη οθόνη. Η ταινία ακολουθεί έναν ταλαιπωρημένο σεκιουριτά καθώς αρχίζει να εργάζεται στην πιτσαρία Freddy Fazbear's Pizza. Ενώ περνάει την πρώτη του νύχτα στη δουλειά, συνειδητοποιεί ότι η νυχτερινή βάρδια στου Freddy's δεν θα είναι τόσο εύκολη για να τα καταφέρει."

To πρώτο παιχνίδι κυκλοφόρησε το 2014 και έκτοτε η δημοφιλία τους ξεπέρασε τα στενά όρια των indie παιχνιδιών. Σκοπός του παίκτη είναι ως σεκιουριτάς στην στοιχειωμένη πιτσαρία του Freddy να επιβιώσει στην νυχτερινή βάρδια, με τη χρήση καμερών ασφαλείας και άλλων εργαλείων ενάντια στα στοιχειωμένα animatronic ζώα.

Η ταινία του FNAF βρίσκεται στα σκαριά από το 2015 όταν αρχικά η Warner Bros. είχε αγοράσει τα δικαιώματά της, ωστόσο κάποια προβλήματα γενικότερα στην βιομηχανία οδήγησαν την Blumhouse να το αποκτήσει τον Ιανουάριο του 2017, έχοντας κιόλας εμπειρία στο είδος των ταινιών τρόμου. 

Το Five Nights at Freddy's θα βγει ταυτόχρονα στην υπηρεσία Peacock (όπου υποστηρίζεται) και στις αίθουσες στις 27 Οκτωβρίου του 2023.