Martin Scorsese: Θέλω να πω ιστορίες και δεν υπάρχει άλλος χρόνος

Ο θρυλικός δημιουργός σε μία νέα συνέντευξη
16 Μαΐου 2023 18:14
Martin Scorsese: Θέλω να πω ιστορίες και δεν υπάρχει άλλος χρόνος

Το Deadline φιλοξένησε τον θρυλικό δημιουργό ταινιών, Martin Scorsese, ο οποίος μίλησε για τη νέα του ταινία με πρωταγωνιστές τους Leonardo DiCaprio και Robert De Niro, αλλά και για το αύριο. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης, δεν μπορεί πλέον να κάνει μεγάλα διαλλείματα μετά την ολοκλήρωση κάποιας ταινίας του, καθώς δεν υπάρχει χρόνος, αφού έχει φτάσει πλέον τα 80.

Δημοσιογράφος Deadline: Είσαι 80 χρονών τώρα. Έχεις ακόμα μέσα σου τη φλόγα για να επιστρέψεις πίσω από την κάμερα και να ξεκινήσεις την επόμενη ταινία σου;

Οι απαντήσεις του θρυλικού δημιουργού:

Πρέπει. Πρέπει. Ναι. Μακάρι να μπορούσα να κάνω ένα διάλλειμα για οκτώ εβδομάδες και να γυρίζω και μια ταινία ταυτόχρονα (γέλια). Όλος ο κόσμος έχει ανοίξει μπροστά μου, αλλά είναι πολύ αργά. Είναι αργά τώρα.

Μεγάλωσα. Διαβάζω αρκετά. Έχω δει πράγματα. Θέλω να πω ιστορίες και δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Ο Kurosawa, όταν πήρε το πρώτο του Όσκαρ, όταν ο George Lucas και ο Steven Spielberg του το έδωσαν, εκείνος είπε: Τώρα αρχίζω και βλέπω τις πιθανότητες του τι θα μπορούσε να είναι ο κινηματογράφος, αλλά είναι πολύ αργά. Ήταν 83 τότε. Τότε είπα στον εαυτό μου, τι εννοεί με αυτό; Τώρα ξέρω τι εννοεί…

Να σας υπενθυμίσουμε ότι η πλοκή της νέας του ταινίας, Killers of the Flower Moon, βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του David Grann και εξιστορεί τη δολοφονία αρκετών μελών της φυλής Οσάζ τη δεκαετία του 1920, λίγο αφότου ανακαλύφθηκε πετρέλαιο στη γη τους. Οι φόνοι τράβηξαν την προσοχή του τότε νεοσύστατου FBI, το οποίο κατά την έρευνά του ανακάλυψε μια σκοτεινή συνωμοσία.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone, Jesse Plemons, Cara Jade Myers, JaNae Collins, Jillian Dion και Tantoo Cardinal, ενώ είναι μια παραγωγή της Apple και των Dan Friedkin και Bradley Thomas.

Ο Scorsese είχε δηλώσει παλιότερα ότι όταν διάβασε το βιβλίο του Grann, ήξερε ότι έπρεπε να το κάνει ταινία. Πέρασε αρκετές ώρες μαζί με τον αρχηγό ονόματι "Standing Bear" για να πείσει το έθνος Osage να βοηθήσει στα γυρίσματα. Η ταινία γυρίστηκε στην Pawhuska της Οκλαχόμα, την αυθεντική τοποθεσία των γεγονότων.

Το νέο φιλμ του Scorsese θα παίξει στους κινηματογράφους στις 20 Οκτωβρίου και αργότερα πρόκειται να καταφθάσει και στην streaming υπηρεσία Apple TV Plus, μιας και πρόκειται για “Apple Original Film” που έγινε σε συνεργασία με την Paramount Pictures.