Super Mario Η Ταινία: Διέλυσε τα ταμεία σε όλον τον κόσμο - Ρεκόρ για την Illumination

To Super Mario έγινε η 5η πιο επιτυχημένη εμπορικά animated ταινία στην ιστορία
15 Μαΐου 2023 15:20
Super Mario Η Ταινία: Διέλυσε τα ταμεία σε όλον τον κόσμο - Ρεκόρ για την Illumination

Διέλυσε τα ταμεία σε όλον τον κόσμο η ταινία του Super Mario καθώς έγινε η πρώτη ταινία του 2023 που κατορθώνει να ξεπεράσει το $1 δισεκατομμύριο δολάρια εισπράξεις στο παγκόσμιο box office. 

Η τεράστια επιτυχία της Illumination Entertainment και της Universal Pictures αντικατοπτρίζεται από την τελική του -κατά πάσα πιθανότητα συγκομιδή- καθώς μετράει συγκεκριμένα πάνω από $1.21 δισεκατομμύρια παγκοσμίως, μετά και το πρόσφατο Σαββατοκύριακο. Αναμένεται, άλλωστε, αυτή την εβδομάδα να διατεθεί στις VOD υπηρεσίες επομένως θα σταματήσει να προβάλλεται στις αίθουσες. 

Πλέον το "The Super Mario Bros. Movie" αποτελεί την 5η πιο επιτυχημένη εμπορικά animated ταινία όλων των εποχών πίσω από τα "The Lion King" (2019, $1.6 δις), Frozen 2 ($1.4 δις), Frozen ($1.28 δις) και Οι Απίθανοι 2 ($1.24 δις). 

Παράλληλα, έσπασε και ένα ρεκόρ για το στούντιο της Illumination που κρατούσαν τα λατρεμένα Minions. Η πορεία της ταινίας Super Mario Bros. ήταν τέτοια που ξεπέρασε την ταινία "Minions" (2015) και τις εισπράξεις των $1.15 δισεκατομμυρίων για να γίνει η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία στην ιστορία του στούντιο

Μετά από αυτήν την επιτυχία ο δημιουργός του Mario, Shigeru Miyamoto, διαμήνυσε ότι έρχονται περισσότερες ταινίες στο σύμπαν χαρακτήρων της Nintendo

Στο "Super Mario Bros. Η Ταινία" ο Chris Pratt δανείζει τη φωνή του στον Mario, ενώ πλάι του παίζει και η Anya Taylor-Joy ως Peach. Δε θα μπορούσε να λείπει από το πλευρό του Mario φυσικά ο Luigi, τον οποίο υποδύεται ο Charlie Day, ενώ ο Jack Black είναι ο Bowser.

Τα υπόλοιπα μέλη του cast είναι: Keegan-Michael Key ως Toad, Seth Rogen ως Donkey Kong, Fred Armisen ως Cranky Kong, Kevin Michael Richardson ως Kamek, Sebastian Maniscalco ως Spike, ενώ και ο επί δεκαετίες “Mario”, Charles Martinet, βρίσκεται και αυτός στην ταινία.

Τη σκηνοθεσία έχουν αναλάβει οι Aaron Horvath και Michael Jelenic, ενώ οι Chris Meledandri και ο δημιουργός του Mario, Shigeru Miyamoto είναι εκτελεστικοί παραγωγοί.