John Wick 5: Το κρίσιμο ραντεβού μεταξύ Keanu Reeves και Chad Stahelski για το εάν θα γίνει ή όχι

Περιλαμβάνει ένα ταξίδι στην Ιαπωνία και πολλά ποτά
14 Μαΐου 2023 18:58
John Wick 5: Το κρίσιμο ραντεβού μεταξύ Keanu Reeves και Chad Stahelski για το εάν θα γίνει ή όχι

Πριν μερικές μέρες ο Chad Stahelski, δημιουργός και σκηνοθέτης των ταινιών John Wick μίλησε για το μέλλον του franchise και το ενδεχόμενο μιας 5ης ταινίας με τον Keanu Reeves, λέγοντας εν ολίγοις πως η πόρτα δεν κλείνει, καθώς αν γίνει θα πρέπει να βρεθεί μια καλή ιδέα. 

Τώρα, μάθαμε πότε περίπου αναμένονται τα νέα της επιβεβαίωσης του John Wick 5 και το εάν ο Stahelski βρει αυτή την καλή ιδέα. Ένας εκ των παραγωγών των ταινιών, ο Basil Iwanyk μίλησε για την κατάσταση του franchise αυτόν τον καιρό στο Deadline, δεδομένου ότι η Lionsgate κιόλας είχε δηλώσει δημόσια ότι εξερευνά τρόπους να επιστρέψει ο "Baba Yaga". 

Έδωσε την πληροφορία ότι υπάρχει μια καταληκτική ημερομηνία η οποία είναι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Γιατί εκείνη την περίοδο; Τότε ο Chad Stahelski και ο Keanu Reeves θα ταξιδέψουν στην  Ιαπωνία για να προμοτάρουν το John Wick Chapter 4. Ο Iwanyk αποκαλύπτει ότι υπάρχει προϊοστορία, καθώς αυτό το ταξίδι έχει καθορίσει το μέλλον κάθε John Wick ταινίας, διότι τότε συζητούν τι θα κάνουν στο επόμενο οι δυο τους. 

Μάλιστα, το ενδεχόμενο να γίνει ή να μη γίνει το John Wick 5 -που οι fans ζητούν έντονα- θα κριθεί αφότου τα πιούν έντονα οι Reeves και Stahelski: "Μόλις ξεπεράσουν τα hangovers τους, εάν ο Keanu και ο Chad έχουν βρει κάτι καλό, αν έχουν βρει έναν οργανικό τρόπο να επιστρέψει που δε θα είναι μαλ***α, τότε θα βάλουν μπρος στο John Wick 5."

Και συνέχισε αποκαλύπτοντας περισσότερα για αυτό το καθοριστικό ραντεβού: "Εκείνο το ταξίδι στην Ιαπωνία, είναι σαν να περιμένεις να εμφανιστεί μια βάρκα μέσα από τον καπνό, αλλά αυτή είναι η αφορμή. Αυτές οι ταινίες είναι πραγματικά δύσκολες για τον Keanu και τον Chad και για όλους. Μέχρι να τελειώσει η κάθε μία, οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι λένε, ποτέ ξανά, αυτό είναι πολύ δύσκολο και επειδή πλέον μεγαλώνουμε. Μετά περνάει ο καιρός, βλέπεις να το αγκαλιάζουν οι θαυμαστές, και αφού δουλεύουμε μαζί κάθε χρόνο για 11 χρόνια, έχουμε γίνει μια οικογένεια με έναν παράλογο τρόπο, και λείπει ο ένας στον άλλον. Αλλά αναθέτω απόλυτα στον Τσαντ και τον Κιάνου να αποφασίσουν ποια και κατά πόσο μπορεί να γίνει αυτή η ιστορία".

Ο Stahelski όντας ο "mastermind" των John Wick πίσω από την κάμερα, περιέγραψε σε παλιότερη συνέντευξή του αυτό το μπαρ που πηγαίνουν και έχει αποτελέσει ένας καθοριστικός χώρος για το μέλλον του franchise. "Είμαι σίγουρος ότι το στούντιο έχει τα σχέδιά του. Αν όλοι το λατρέψουν και πάει περίφημα τότε θα πάρουμε μια ανάσα. Τα Wicks πάντα για έναν παράξενο λόγο, λαμβάνουν πάντα την ημερομηνία κυκλοφορίας τους στην Ιαπωνία. Εκεί είναι που το ανακοινώνουμε τρεις μήνες μετά....Ο Keanu και εγώ θα κάνουμε ένα μεγάλο ταξίδι στο Τόκιο και θα κάτσουμε στο Imperial Hotel Scotch Bar για να συζητήσουμε να αναρωτηθούμε "Τι λες να κάνουμε;" Θα πιούμε μερικά ουίσκι 20 ετών και θα γράψουμε ιδέες σε χαρτοπετσέτες. Εάν κολλήσουν αυτές οι ιδέες τότε θα κάνουμε την ταινία." είπε χαρακτηριστικά. 

Το σύμπαν του John Wick θα συνεχιστεί με την ταινία "Ballerina" που θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Ιουνίου του 2024. Στην πρώτη spinoff ταινία των John Wick, η Ana de Armas θα υποδυθεί την "Ballerina" μια εκτελεστή που εκπαιδεύτηκε με τις παραδόσεις της Ruska Roma, της φατρίας που παίζει σημαντικό ρόλο στο John Wick 4. Η de Armas δε θα είναι μόνη της καθώς θα εμφανιστεί στο πλάι της ο Keanu Reeves ως John Wick.

Donnie Yen εξέφρασε ότι θα ήθελε να είναι πρωταγωνιστής σε μία spinoff ταινία, έχοντας υποδυθεί τον εκτελεστή-highlight του John Wick 4. Επίσης αναμένεται η σειρά The Continental στο Amazon Prime Video και το πρώτο trailer θα το δείτε εδώ

Στο John Wick 4 παίζουν, μεταξύ άλλων, οι Donnie Yen, Bill Skarsgård, Laurence Fishburne, Hiroyuki Sanada, Shamier Anderson, Lance Reddick, Rina Sawayama, Scott Adkins και Ian McShane.