Η Μαρίνα Σάττι θα είναι η Άριελ στην μεταγλώττιση της ταινίας “Η Μικρή Γοργόνα“

Για δεύτερη φορά σε ταινία της Disney μετά την “Moana“
08 Μαΐου 2023 17:20
Η Μαρίνα Σάττι θα είναι η Άριελ στην μεταγλώττιση της ταινίας “Η Μικρή Γοργόνα“

Η γνωστή τραγουδίστρια Μαρίνα Σάττι ανακοίνωσε μέσα από το Instagram της πως θα είναι η Άριελ στην επερχόμενη ταινία "Η Μικρή Γοργόνα" της Disney, καθώς θα συμμετέχει στην ελληνική μεταγλώττιση. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που η Σάττι χαρίζει τη φωνή της σε ταινία και πριγκίπισσα της Disney, αφού στο πρόσφατο παρελθόν ερμήνευσε την "Μοάνα" (Βαϊάνα στα ελληνικά) στην ομώνυμη ταινία του 2016. 

Στο live-action remake του "The Little Mermaid" την Άριελ υποδύεται η Halle Bailey, με την Μαρίνα Σάττι να ερμηνεύει η ίδια της τα κομμάτια, όπως την χολιγουντιανή ομόλογό της. Μέσα από το Instagram η Σάττι συνόδευσε την ανακοίνωση με φωτογραφίες από τις ηχογραφήσεις, απόσπασμα από το trailer και το δικό της μήνυμα προς τους fans της. Η Σάττι στην ανάρτησή της έγραψε τα εξής: 

«Είχα πει ότι μετά τη Βαϊάνα δεν θα ξαναέκανα κάτι τέτοιο αλλά ήρθε αυτή η πρόταση που με συγκίνησεεεε και μου θύμισε το κόλλημα των παιδικών μου χρόνων και την πρώτη ταινία που είδα ποτέ στο σινεμά. Ήταν μια μεγάλη πρόκληση για μένα σε αυτή τη φάση της ζωής μου να ξανατραγουδήσω έτσι, κι η εμπειρία ήταν μοναδική. Με μεγάλη χαράαααα κι υπερηφάνειαααα λοιπόν σας ανακοινώνω ότι θα χαρίσω τη φωνή μου σ’αυτή τη γοργόνα, μια γοργόνα αλλιώτικη από τις άλλες που κάνει πάντα το δικό της! Ελπίζω να το απολαύσετε κι εσείς όσο κι εμείς! 25 Μαΐου στους κινηματογράφους #thelittlemermaid»

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SATTI 🧨⛽️🔥 (@marina_satti)

 Δείτε και το ελληνικό trailer με μια γεύση από τη μεταγλώττιση της ταινίας: 

Η σύνοψη του The Little Mermaid:

"Η Μικρή Γοργόνα" είναι η αγαπημένη ιστορία της Άριελ, μιας όμορφης και ζωηρής νεαρής γοργόνας με δίψα για περιπέτεια. Η μικρότερη από τις κόρες του βασιλιά Τρίτωνα και η πιο προκλητική, η Άριελ, λαχταρά να μάθει περισσότερα για τον κόσμο πέρα από τη θάλασσα, και ενώ επισκέπτεται την επιφάνεια, ερωτεύεται τον τολμηρό πρίγκιπα Έρικ. Ενώ οι γοργόνες απαγορεύεται να συναναστρέφονται με τους ανθρώπους, η Άριελ πρέπει να ακολουθήσει την καρδιά της. Κλείνει μια συμφωνία με την κακιά μάγισσα της θάλασσας, την Ούρσουλα, η οποία της δίνει την ευκαιρία να γνωρίσει τη ζωή στη στεριά, αλλά τελικά θέτει τη ζωή της - και το στέμμα του πατέρα της - σε κίνδυνο.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας ανέλαβε ο υποψήφιος για Όσκαρ Rob Marshall (Chicago, Mary Poppins Returns). Ο Alan Menken επιστρέφει για το soundtrack και τα τραγούδια της ταινίας μαζί με τον Lin-Manuel Miranda των "Moana" και "Encanto" για να γράψουν τέσσερα νέα κομμάτια για το remake του The Little Mermaid.

Στο cast της ταινίας συμπεριλαμβάνονται οι Melissa McCarthy ως Ursula, ο Javier Bardem ως Βασιλιάς Τρίτωνας, ο Jonah Hauer-King ως Πρίγκιπας Έρικ, ο Daveed Diggs δανείζει τη φωνή του στον κάβουρα Sebastian, η Awkwafina στην Scuttle και ο Jacob Tremblay στον Flounder.

Το The Little Mermaid θα κάνει πρεμιέρα στις 25 Μαΐου του 2023 στους ελληνικούς κινηματογράφους.