Guardians of the Galaxy Vol. 3: Δυνατό εμπορικό άνοιγμα για τη νέα ταινία της Marvel

Το φινάλε της τριλογίας πάτησε καλά στο ντεμπούτο του στις αίθουσες
08 Μαΐου 2023 08:47
Guardians of the Galaxy Vol. 3: Δυνατό εμπορικό άνοιγμα για τη νέα ταινία της Marvel

Το Guardians of the Galaxy Vol. 3 άνοιξε την καλοκαιρινή σεζόν του box office δυνατά, όντας το φινάλε της τριλογίας του James Gunn και μια από τις αναμενόμενες για τους fans της Marvel Studios ταινίες, λόγω και του γεγονότος ότι αρκετοί χαρακτήρες αποχαιρετούν το MCU μια και καλή, όπως έχουν δηλώσει σε συνεντεύξεις τους. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταδίδει το Deadline, το Guardians 3 έσπασε τα ταμεία, κλείνοντας το πρώτο του τετραήμερο προβολών με συνολική συγκομιδή στα $282.1 εκατομμύρια, κάτι που ξεπέρασε τις προσδοκίες χάρη στις ισχυρές ασιατικές αγορές της Κίνας και της Νότας Κορέας. 

Από μόνο του το διεθνές box office έφερε $168.1 εκατομμύρια σε 52 χώρες, ενώ στο αμερικάνικο box office συγκέντρωσε περί τα $114 εκατομμύρια. Διεθνώς το λανσάρισμα του Guardians of the Galaxy Vol. 3 ήταν στα ίδια επίπεδα με αυτό του Guardians Vol. 2, ενώ είναι κατά 98% πάνω από το πρώτο "Guardians". Στις ΗΠΑ η εικόνα είναι κάπως διαφορετική αφού οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα κάνει ντεμπούτο στα $120 εκατομμύρια και έπεσε λιγάκι παρακάτω, ενώ σε σχέση με το "Guardians Vol. 2" είναι αρκετά πίσω έχοντας φέρει το 2017 περί τα $146 εκατ. στις πρώτες του μέρες. 

Ο μόνος που έκλεισε το μάτι ότι μάλλον θα επιστρέψει από τώρα είναι ο Star-Lord, όπου δήλωσε τα εξής σε πρόσφατη συνέντευξή του. Επίσης, η ταινία μάθαμε ότι περιλαμβάνει δύο post-credits σκηνές οπότε οι Marvel fans μείνετε μέχρι το τέλος. 

Το cast του Guardians 3 περιλαμβάνει τους: Chris Pratt, Zoe Saldaña, Dave Bautista, Karen Gillan, Pom Klementieff, Bradley Cooper, Vin Diesel, Sean GunnWill Poulter (Adam Warlock), Chukwudi Iwuji από το cast του "Peacemaker" στο ρόλο του High Evolutionary, την Elizabeth Debicki αλλά και την Jennifer Holland.

Το Guardians of the Galaxy Volume 3 προβάλλεται ήδη στους ελληνικούς κινηματογράφους.