AIR: Έρχεται σε streaming υπηρεσία η ταινία για τα διάσημα παπούτσια του Michael Jordan

Ben Affleck και Matt Damon παίζουν στην ταινία που θεωρείται Όσκαρ διεκδικητής
02 Μαΐου 2023 20:41
AIR: Έρχεται σε streaming υπηρεσία η ταινία για τα διάσημα παπούτσια του Michael Jordan

Μετά από μια μακρά περίοδο προβολών στις κινηματογραφικές αίθουσες του κόσμου, το "AIR" η νέα ταινία σε σκηνοθεσία του Ben Affleck θα καταλήξει σε streaming υπηρεσία. Συγκεκριμένα, η ταινία Air θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως μέσα από το Amazon Prime Video και θα γίνει διαθέσιμη για streaming στους συνδρομητές της υπηρεσίας στις 12 Μαΐου. 

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι θα κάνει πρεμιέρα στο Prime Video μετά από 39 ημέρες στις αίθουσες, ενώ θα το δούμε και στην Ελλάδα, καθώς η ανακοίνωση της Amazon κάνει λόγο για 240 χώρες που περιλαμβάνουν και τη χώρα μας. 

Το αθλητικό δράμα των Amazon Studios έχει ήδη δημιουργήσει αρκετό ντόρο για τα Oscars του 2024 και σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για το πώς η Amazon διανέμει τις ταινίες της, καθώς έχει συμφωνήσει να στηρίξει το παραδοσιακό παράθυρο κυκλοφορίας στις κινηματογραφικές αίθουσες. 

Εκτός από τη σκηνοθεσία, ο Μπεν Άφλεκ υποδύεται το στέλεχος της Nike, Σόνι Βακάρο, και ο Ματ Ντέιμον τον συνιδρυτή της εταιρείας, Φιλ Νάιτ, ενώ το σενάριο είναι του Alex Convery. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που ο Affleck σκηνοθέτησε σε δική του ταινία, τον επί χρόνια φίλο και συνεργάτη του Matt Damon ως πρωταγωνιστή. Η ταινία Air, βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και περιλαμβάνει την επιτομή του ensemble cast, με πρωταγωνιστές τους: Matt Damon, Ben Affleck, Jason Bateman, Viola Davis, Chris Tucker, Chris Messina και Marlon Wayans. 

"Αυτή η συγκινητική ιστορία ακολουθεί το στοίχημα που έμελλε να καθορίσει την καριέρα μιας αντισυμβατικής ομάδας, το ασυμβίβαστο όραμα μιας μητέρας που γνωρίζει την αξία του τεράστιου ταλέντου του γιου της και το φαινόμενο του μπάσκετ που θα γινόταν ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών¨", αναφέρει η περιγραφή της ταινίας.

Η συγκομιδή του στο box office δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή καθώς μέχρι σήμερα έχει φέρει λίγο πάνω από τα $70 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Το κόστος παραγωγής της άγγιξε τα $90 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς να υπολογίζονται τα έξοδα marketing αλλά και όσα πλήρωσε η Amazon για να την αποκτήσει από την εταιρία παραγωγής των Ben Affleck και Matt Damon, την Artists Equity. 

Τις εντυπώσεις μας από το "AIR: Κυνηγώντας έναν Θρύλο", που επιμελήθηκε ο Αντώνης Παυλίδης, θα βρείτε πατώντας εδώ