Η ταινία του Super Mario ξεπέρασε ένα ασύλληπτο νούμερο στο παγκόσμιο box office

Ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο
30 Απριλίου 2023 19:34
Η ταινία του Super Mario ξεπέρασε ένα ασύλληπτο νούμερο στο παγκόσμιο box office

Το The Super Mario Bros. Movie τα κατάφερε και μόλις ξεπέρασε ένα ασύλληπτο νούμερο στο παγκόσμιο box office. Όπως μεταφέρει το Variety, η ταινία των Universal Pictures, Illumination και Nintendo έφτασε τα 490 εκατομμύρια δολάρια στην αγορά της Αμερικής και τα 532 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Αυτό σημαίνει, ότι μέχρι στιγμής, για το 2023, ο Mario και οι φίλοι του είναι οι πρώτοι που ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο σε έσοδα παγκοσμίως. Μάλιστα, είναι η 5η ταινία από την πανδημία που ξεπερνάει αυτό το νούμερο, μετά τα Spider-Man: No Way Home, Top Gun: Maverick, Jurassic World Dominion και Avatar: The Way of Water.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι το The Super Mario Bros. Movie κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις αρχές του Απριλίου και αυτά τα έσοδα τα κατάφερε μέσα σε περίπου 26 ημέρες από την πρεμιέρα του. Η πορεία του φαινόταν πολύ καλή  από την αρχή, καθώς μέσα σε δύο ημέρες είχε καταφέρει να έχει έσοδα πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια. Επιπροσθέτως, είναι και η νούμερο 1 ταινία βασισμένη σε βιντεοπαιχνίδι, που έχει τέτοιες εισπράξεις.

Μην σηκωθείτε από τις θέσεις σας όταν τελειώσει η Super Mario Bros. ταινία

Ο Chris Pratt δανείζει τη φωνή του στον Mario, ενώ πλάι του παίζει και η Anya Taylor-Joy ως Peach. Δε θα μπορούσε να λείπει από το πλευρό του Mario φυσικά ο Luigi, τον οποίο υποδύεται ο Charlie Day, ενώ ο Jack Black είναι ο Bowser.

Τα υπόλοιπα μέλη του cast είναι: Keegan-Michael Key ως Toad, Seth Rogen ως Donkey Kong, Fred Armisen ως Cranky Kong, Kevin Michael Richardson ως Kamek, Sebastian Maniscalco ως Spike, ενώ και ο επί δεκαετίες “Mario”, Charles Martinet, βρίσκεται και αυτός στην ταινία.

Τη σκηνοθεσία έχουν αναλάβει οι Aaron Horvath και Michael Jelenic, ενώ οι Chris Meledandri και ο δημιουργός του Mario, Shigeru Miyamoto είναι εκτελεστικοί παραγωγοί.

Η ταινία Super Mario Bros. προβάλλεται αυτόν τον καιρό σε όλες τις ελληνικές αίθουσες.

Tags: