Αυτό ήταν: Ο Harrison Ford βάζει οριστικά τέλος στον Indiana Jones μετά το 'Dial of Destiny'

Επιβεβαιώνει πως το Indiana Jones 5 θα είναι η τελευταία φορά που υποδύεται τον ρόλο
25 Απριλίου 2023 23:16
Αυτό ήταν: Ο Harrison Ford βάζει οριστικά τέλος στον Indiana Jones μετά το 'Dial of Destiny'

Την πρόθεσή του να κρεμάσει το καπέλο του Indiana Jones εξέφρασε για μια ακόμη φορά ο θρυλικός Harrison Ford, καθώς τον ερχόμενο Ιούνιο θα τον υποδυθεί ξανά στο πολυαναμενόμενο "Indiana Jones and the Dial of Destiny". 

Ο 80χρονος Ford μίλησε για την τελευταία του παράσταση στο νέο τεύχος του Total Film εκεί όπου διαβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι έφτασε το τέλος της θητείας του: "Αυτή είναι η τελευταία ταινία της σειράς και η τελευταία φορά που θα παίξω αυτόν τον χαρακτήρα. Αναμένω να είναι και η τελευταία φορά που εμφανίζεται σε ταινία". Παράλληλα, δήλωσε ότι "Δε θα συμμετέχει, ακόμη κι αν καρποφορήσει" η τηλεοπτική σειρά Indiana Jones που είχε ανακοινωθεί από την Lucasfilm και βρίσκεται σε πολύ αρχικά στάδια ανάπτυξης. 

Στην τελευταία του περιπέτεια, ο Indy θα έχει μαζί του την βαφτισιμιά του ονόματι Helen Shaw που την υποδύεται η Phoebe Waller-Bridge. Οι ψίθυροι περί διαδοχής του Ford στο franchise από την χαρακτήρα της Waller-Bridge είναι πολλοί, καθώς φαίνεται να μοιράζονται το ίδιο πάθος για τα αρχαία, απόκρυφα μυστικά και θησαυρούς. Ωστόσο, κάτι τέτοιο το έχουν διαψεύσει κατηγορηματικά τόσο ο James Mangold όσο και οι ιθύνοντες της Lucasfilm. 

"Είχα τη φιλοδοξία να κάνω αυτή την ταινία εδώ και 10 χρόνια, και τελικά ήρθε η στιγμή που όλοι μας δεσμευτήκαμε γι' αυτήν. Ήταν μια χαρούμενη στιγμή για μένα. Νομίζω ότι είναι μια σπάνια περίπτωση στην οποία βρίσκομαι", δήλωσε ο Ford. "Έχω καταφέρει να παραδώσω απίθανες ταινίες που αναπτύχθηκαν από τον Στίβεν (Σπίλμπεργκ) και τον Τζορτζ (Λούκας) σε μια περίοδο 40 ετών και το να τις ολοκληρώσω όχι με ένα λυγμό, αλλά με ένα μπαμ, ήταν η μεγαλύτερη φιλοδοξία μου γι' αυτό το ταξίδι".

Πρόσφατα, ο σκηνοθέτης της ταινίας, James Mangold, αποκάλυψε ότι στην εναρκτήρια σκηνή του "Dial of Destiny" θα δούμε για περίπου 25 λεπτά τον Χάρισον Φορντ σαν 35χρονο ξανά, χάρη στην εξελιγμένη deepfake τεχνολογία της Lucasfilm. 

Λίγα λόγια για το Indiana Jones 5

Όσον αφορά την πλοκή, ο Indy θα αντιμετωπίσει ξανά τους Ναζί σε μια μεταπολεμική περίοδο και συγκεκριμένα το 1969, εκεί όπου η διαστημική κούρσα βρίσκεται στο ζενίθ της.

Εκτός του πρωταγωνιστή Harrison Ford θα δούμε στο cast και τους Mads Mikkelsen (Rogue One: A Star Wars Story), Thomas Kretschmann (King Kong), Boyd Holbrook (Logan), Shaunette Renée Wilson (Black Panther), Toby Jones (Captain America: The First Avenger) και Antonio Banderas (The Mask of Zorro).

Στη νέα ταινία θα δούμε τον de-aged και νεαρό "σωσία" του Harrison Ford, που δημιουργήθηκε χάρη στην εξελιγμένη deepfake τεχνολογία της Lucasfilm, την οποία ο 80χρονος σταρ έχει εκθειάσει σε πρόσφατη συνέντευξή του. "Έχουν αυτό το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να ελέγξει κάθε ίχνος ταινίας που ανήκει στη Lucasfilm. Επειδή έκανα ένα σωρό ταινίες γι' αυτούς, έχουν όλο αυτό το υλικό, συμπεριλαμβανομένου και φιλμ που δεν κυκλοφόρησε. Οπότε μπορούν να το εξάγουν από εκεί που έρχεται το φως, από την έκφραση. Είναι φανταστικό" είπε χαρακτηριστικά. 

Αξίζει να αναφερθεί πως είναι το πρώτο φιλμ του franchise, ύστερα από 14 ολόκληρα χρόνια απουσίας, μιας και τελευταία φορά το είδαμε στους κινηματογράφους το 2008 με το "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull".

Το Indiana Jones 5 είναι σε σκηνοθεσία James Mangold (Walk the Line, Logan). Επίσης, για τελευταία φορά στο franchise, ο θρυλικός John Williams θα επιστρέψει για να συνθέσει το soundtrack. 

Το Indiana Jones and the Dial of Destiny θα βγει στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 29 Ιουνίου 2023.