Ο YouTuber Markiplier θα πρωταγωνιστήσει σε ταινία τρόμου

Η οποία βασίζεται σε indie παιχνίδι
22 Απριλίου 2023 19:48
Ο YouTuber Markiplier θα πρωταγωνιστήσει σε ταινία τρόμου

Ο πασίγνωστος YouTuber Mark "Markiplier" Fischbach ανακοίνωσε ότι θα σκηνοθετήσει και θα πρωταγωνιστήσει σε μια κινηματογραφική μεταφορά του indie παιχνιδιού τρόμου Iron Lung, το οποίο αναπτύχθηκε από τον David Szymanski, τον δημιουργό πίσω από το επιτυχημένο retro shooter Dusk. Μάλιστα, ο Markiplier έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας και ένα teaser trailer για το επερχόμενο project μέσα από το κανάλι του στο YouTube.

Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι, το Iron Lung κυκλοφόρησε το 2022 και είναι γνωστό για την αισθητική του και τα κλειστοφοβικά στοιχεία τρόμου του. Ο κεντρικός πρωταγωνιστής είναι το μοναδικό μέλος του πληρώματος στο Iron Lung, ένα υποβρύχιο χωρίς παράθυρα που είναι βυθισμένο κάτω από έναν ωκεανό αίματος. Οι παίκτες πρέπει να περιηγηθούν στον απόκοσμο βυθό χρησιμοποιώντας αναλογικά όργανα και μια ασπρόμαυρη εξωτερική κάμερα, ενώ παράλληλα στοιχειώνονται από μια άγνωστη παρουσία που παραμονεύει στα βάθη. Ο Markiplier είχε εκφράσει στο παρελθόν τον θαυμασμό του για το παιχνίδι, έχοντας κάνει ένα πλήρες let's play πέρυσι. Μεταξύ άλλων έχει χαρακτηρίσει την εμπειρία "εξαιρετική" και "απίστευτη".

Το teaser trailer για την ταινία ξεκινά με ένα in-game πλάνο από το εσωτερικό του υποβρυχίου, καθώς μια φωνή από ένα μεγάφωνο περιγράφει τις εξωτερικές συνθήκες. Η κάμερα μετατοπίζεται στο πλάι, υποδηλώνοντας ότι το υποβρύχιο βυθίζεται, πριν μεταβεί σε ένα ίδιο σκηνικό στην πραγματική ζωή!

Για την ιστορία, τον Φεβρουάριο ο δημιουργός του παιχνιδιού είχε ανακοινώσει την ταινία σε ένα tweet που έμοιαζε με αστείο, λέγοντας: "Αυτό το καλοκαίρι. Με πρωταγωνιστές τον Markiplier ως John Iron Lung και τον Jacksepticeye ως The Fish. Soundtrack από τον Andrew Hulshult".

Όπως φαίνεται τελικά η ανακοίνωση δεν ήταν κάποιο αστείο, ωστόσο για την ώρα η συμμετοχή του Jacksepticeye και το παράθυρο κυκλοφορίας το καλοκαίρι δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη.