Al Pacino για Star Wars: Θυμάται το άκυρο που έριξε και το τεράστιο ποσό της προσφοράς

“Έδωσα στον Harrison Ford μια καριέρα“ δήλωσε ο θρυλικός ηθοποιός
21 Απριλίου 2023 09:20
Al Pacino για Star Wars: Θυμάται το άκυρο που έριξε και το τεράστιο ποσό της προσφοράς

Ο θρυλικός Αλ Πατσίνο θυμούμενος τα πρώτα χρόνια της καριέρας του στο Χόλιγουντ αποκάλυψε περισσότερες πτυχές για την απόφασή του να ρίξει "άκυρο" σε μια ταινία που την έλεγαν "Star Wars". 

Στο πλαίσιο της σειράς People Who Inspire Us με τον David Rubenstein, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός του "Νονού", του "Scarface" και δεκάδων άλλων επιτυχιών αναφέρθηκε στην περίοδο που έπεσε στα χέρια του το σενάριο της ταινίας του George Lucas. "Λοιπόν, ναι, απέρριψα το Star Wars. Όταν πρωτοξεκίνησα ήμουν το καινούργιο παιδί στη γειτονιά, ξέρετε τι συμβαίνει όταν ξαφνικά γίνεσαι διάσημος όλοι λένε 'δώσε αυτό στον Αλ'. Μου δίνανε μέχρι και την Βασίλισσα Ελισσάβετ να παίξω" είπε ο 82χρονος θρυλικός ηθοποιός. 

"Μου έδωσαν ένα σενάριο που το έλεγαν 'Star Wars'...μου έδιναν τόσα μα τόσα πολλά λεφτά. Δεν το καταλάβαινα όμως όταν το διάβασα. Οπότε είπα ότι δε μπορώ να το κάνω. Έτσι έδωσα μια καριέρα στον Harrison Ford για την οποία δεν με ευχαρίστησε ποτέ!" είπε χαριτολογώντας ο Pacino. Για όσους δε γνωρίζουν, πράγματι, ο Πατσίνο θα έπαιζε τον Han Solo στην πρώτη τριλογία του Star Wars, αντί του Ford σε ένα "what if" σενάριο που σίγουρα προκαλεί ενδιαφέρον στους κινηματογραφόφιλους. 

Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι είδε για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια το "The Godfather" και μίλησε για αυτή την εμπειρία λέγοντας: "Πρόσφατα είδα την ταινία "Ο Νονός Μέρος 1ο". Πάντα συμβαίνουν δυο-τρία άλλα πράγματα σε μια σκηνή. Είσαι πάντα στην ιστορία και πηγαίνεις. Δεν ξέρεις τι θα συμβεί στη συνέχεια, είναι αφήγηση, είναι πραγματικά αφήγηση στα καλύτερά της. Το "Νονός Μέρος 2ο" είναι κάπως διαφορετικό, σκοτεινό και κινείται πιο αργά, αλλά είναι μια υπέροχη ταινία, πρέπει να το πω αυτό".

Έκανε αναφορά και στην απόσυρσή του από την υποκριτική: "Είμαι πάντοτε συνταξιούχος. Ήμουν συνταξιούχος από όταν ήμουν 25. Δηλαδή, ποιος νοιάζεται; Μην το αποκαλείτε συνταξιοδότηση, απλά δεν θέλω να δουλέψω άλλο".