Τώρα “ψήνεται“ το The Gray Man 2 στο Netflix - Τα νεότερα από το sequel με τον Ryan Gosling

Όλα όσα αποκάλυψαν οι αδερφοί Russo
20 Απριλίου 2023 23:57
Τώρα “ψήνεται“ το The Gray Man 2 στο Netflix - Τα νεότερα από το sequel με τον Ryan Gosling

Μπορεί να ανακοινώθηκε πέρυσι η συνέχεια αλλά το The Gray Man 2 ήταν τόσο καιρό σε μια αδράνεια. Τώρα όμως παίρνει μπρος όπως μας ενημερώνουν οι παραγωγοί και σκηνοθέτες της ταινίας, Joe και Anthony Russo

Όπως αποκάλυψαν στη νέα τους συνέντευξη στο Collider, άρχισαν μόλις να κινούνται για τα καλά τα γρανάζια της παραγωγής του The Gray Man 2 με τον Ryan Gosling, το οποίο οι Russo ευελπιστούν να μετατραπεί σε ένα μεγάλο franchise κατασκοπικών ταινιών για το Netflix. Χαρακτηριστικά ανακοίνωσαν ότι αυτόν τον καιρό βρίσκονται στη μέση του σεναρίου και θα το ολοκληρώσουν σύντομα. 

Μάλιστα υπόσχονται ότι σύντομα θα μάθουμε νέα σχετικά με το sequel. "Βρισκόμαστε στη μέση της διαδικασίας αυτή τη στιγμή. Βρισκόμαστε στη μέση της συγγραφής του σεναρίου του "The Gray Man 2", οπότε, και πάλι, τα πάντα αφορούν την ιστορία. Δουλεύουμε σκληρά, με τα μανίκια σηκωμένα και σύντομα θα έχουμε περισσότερα". ανέφεραν οι Russo στο Collider. 

Η πρώτη ταινία σημείωσε τεράστια επιτυχία για το Netflix, κάνοντας το ντεμπούτο της ως τη Νο. 1 ταινία στην πλατφόρμα σε 92 χώρες, ενώ είχε συγκεντρώσει 91% στο κοινό του Rotten Tomatoes. Οι κριτικοί βέβαια είχαν αντίθετη άποψη με το σκορ εκεί να φτάνει το 48/100. Έγινε επίσης η 5η πιο επιτυχημένη σε προβολές ταινία στην ιστορία του Netflix, όσον αφορά τις ώρες παρακολούθησης. Ο προϋπολογισμός της ταινίας ανήλθε στα $200 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που την καθιστά μια από τις πιο ακριβές και φιλόδοξες ταινίες του Netflix. Είχε επίσης μια περιορισμένη κινηματογραφική κυκλοφορία μια εβδομάδα πριν κάνει πρεμιέρα στο Netflix.

Τη σκηνοθεσία της συνέχειας θα αναλάβουν οι Joe και Anthony Russo, οι οποίοι είχαν αναλάβει και το τιμόνι της πρώτης ταινίας και είναι γνωστοί για τη δουλειά τους από τις ταινίες των Avengers. Το σενάριο θα γράψει ο Stephen McFeeley, ο οποίος έγραψε την πρώτη ταινία μαζί με τον Christopher Markus. Ο Ryan Gosling θα επιστρέψει στον ρόλο του ως Court Gentry, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη τα υπόλοιπα μέλη του καστ.

Η πλοκή του "The Gray Man 2" θα είναι εμπνευσμένη από το δεύτερο βιβλίο της σειράς, "On Target", το οποίο ακολουθεί τον Gentry καθώς αναγκάζεται να σκοτώσει τον πρόεδρο του Σουδάν Abboud με εντολή ενός Ρώσου εμπόρου όπλων, ενώ η CIA έχει τα δικά της σχέδια για τον Abboud. Βέβαια, αναμένεται να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στην κινηματογραφική βερσιόν του σε σχέση με το βιβλίο, όπως έγινε και στην πρώτη ταινία. 

Τέλος, να αναφέρουμε ότι το σύμπαν του Gray Man θα επεκταθεί και με μια spinoff ταινία με τους σεναριογράφους του Deadpool.