Πάτε τουαλέτα πριν δείτε το Killers of the Flower Moon, τη νέα ταινία του Martin Scorsese

Γιατί θα έχει επική διάρκεια που θα ξεπερνάει όλες τις προηγούμενές του
17 Απριλίου 2023 17:59
Πάτε τουαλέτα πριν δείτε το Killers of the Flower Moon, τη νέα ταινία του Martin Scorsese

Νομίζατε ότι ο "Ιρλανδός" (The Irishman) είχε μεγάλη διάρκεια για ταινία του Martin Scorsese; Που να δείτε τη διάρκεια που θα έχει η επερχόμενη νέα του υπερπαραγωγή με τίτλο "Killers of the Flower Moon" στην οποία θα πρωταγωνιστούν οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Να σας προειδοποιήσουμε πως καλό είναι να έχετε πάει τουαλέτα πριν μπείτε στην αίθουσα. 

Και αυτό διότι υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες που λένε πως είτε θα φτάνει κοντά στις 4 ώρες διάρκεια ή θα ξεπερνάει τις τέσσερις ώρες σε διάρκεια. Η νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών 2023 εκτός διαγωνισμού και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Therry Fremaux έδωσε ένα σημαντικό στοιχεία για το πόσο θα διαρκεί, χωρίς ωστόσο να την επιβεβαιώνει. "Δεν ξέρω ποια θα είναι η τελική της διάρκεια, αλλά για μένα αυτό δεν είναι θέμα. ΤΟ μόνο που ξέρω είναι πως θα διαρκεί 5 λεπτά παραπάνω από το Once Upon A Time in America" δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Για τους πιο μυημένους η επικών διαστάσεων γκανγκστερική ταινία "Κάποτε στην Αμερική" του 1984 σε σκηνοθεσία Sergio Leone είχε τρεις διαφορετικές βερσιόν που προβλήθηκαν. Η μία διαρκούσε 139 λεπτά και το extended cut έφτανε τα 251 λεπτά. Μάλλον ο διευθυντής του Φεστιβάλ Καννών πήγαινε με την δεύτερη και έτσι με πρόχειρους υπολογισμούς το Killers of the Flower Moon θα φτάνει τις 4 ώρες και 16 λεπτά!

Οι άλλες πηγές ωστόσο λένε ότι θα φτάνει τις 3 ώρες και 54 λεπτά σε διάρκεια, αν και ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα επισήμως. Όπως και να έχει θα αποτελέσει την μεγαλύτερη σε διάρκεια ταινία στην φιλμογραφία του Σκορσέζε, νικώντας το "The Irishman" για 47 ολόκληρα λεπτά. Εκείνη κιόλας ήταν μια ταινία που προβλήθηκε κυρίως μέσα από το Netflix, ενώ βγήκε σε περιορισμένες προβολές στις αίθουσες.

Επομένως, για όσους πάνε συχνά τουαλέτα το "Flower Moon' μπορεί να αποδειχθεί βασανιστικό και υπάρχει το ενδεχόμενο να χρειαστείτε πάνα ή να πάτε από πριν στην τουαλέτα, σε περίπτωση που το σινεμά από μόνο του δεν κάνει κάποιο διάλειμμα κατά τη διάρκειά της. 

Η επική του διάρκεια συνοδεύτηκε και από μια επικών διαστάσεων παραγωγή καθώς το κόστος του Killers of the Flower Moon έφτασε τα $200 εκατομμύρια δολάρια, κάνοντάς το την ακριβότερη παραγωγή που χρηματοδότησε ποτέ η Apple ως στούντιο

Αναμφίβολα το "Killers of the Flower Moon" προορίζεται ως τον κύριο Όσκαρ διεκδικητή της Apple και ένα από τα πρώτα φαβορί για τα Oscars του 2024 εξαιτίας και των ονομάτων που εμπλέκονται. Στο cast πρωταγωνιστούν τεράστια ονόματα του Χόλιγουντ και όλα βραβευμένα με Όσκαρ όπως οι Leonardo DiCaprio (The Revenant), Robert De Niro και Brendan Fraser (The Whale), ενώ μαζί τους θα συμπρωταγωνιστήσουν οι Jesse Plemons και Lilly Gladstone

Η πλοκή του "Flower Moon" βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του David Grann και εξιστορεί τη δολοφονία αρκετών μελών της φυλής Οσάζ τη δεκαετία του 1920, λίγο αφότου ανακαλύφθηκε πετρέλαιο στη γη τους. Οι φόνοι τράβηξαν την προσοχή του τότε νεοσύστατου FBI, το οποίο κατά την έρευνά του ανακάλυψε μια σκοτεινή συνωμοσία. Ο Σκορσέζε δήλωσε ότι όταν διάβασε το βιβλίο του Grann, ήξερε ότι έπρεπε να το κάνει ταινία. Πέρασε αρκετές ώρες μαζί με τον αρχηγό ονόματι "Standing Bear" για να πείσει το έθνος Osage να βοηθήσει στα γυρίσματα. Μάλιστα, η ταινία γυρίστηκε στην Pawhuska της Οκλαχόμα, την αυθεντική τοποθεσία των γεγονότων.

Πότε θα βγει η ταινία; 

Η Apple ανακοίνωσε πως το αστυνομικό δράμα εποχής που είναι σε παραγωγή της Apple Original Films, θα βγει στους κινηματογράφους στις 6 Οκτωβρίου σε περιορισμένες αίθουσες και από τις 20 Οκτωβρίου θα διατεθεί ευρύτερα στον υπόλοιπο κόσμο. Αργότερα, η νέα ταινία του Scorsese σε συμπαραγωγή της Paramount Pictures θα κυκλοφορήσει και μέσα από την streaming υπηρεσία Apple TV+ αλλά ακόμη δε γνωρίζουμε το πότε ακριβώς.