Η ταινία Super Mario Bros. έγινε η πιο επιτυχημένη gaming μεταφορά όλων των εποχών

Συνεχίζει την ασταμάτητη πορεία της
15 Απριλίου 2023 00:50
Η ταινία Super Mario Bros. έγινε η πιο επιτυχημένη gaming μεταφορά όλων των εποχών

Η ταινία Super Mario Bros. διαθέτει πλέον ένα ακόμη ρεκόρ ως η πιο κερδοφόρα προσαρμογή βιντεοπαιχνιδιού όλων των εποχών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Variety. Η ταινία έχει κερδίσει πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, με 260 εκατομμύρια δολάρια να προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και 248 εκατομμύρια δολάρια από τις διεθνείς πωλήσεις εισιτηρίων. Αυτό ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί από την ταινία Warcraft, η οποία είχε εισπράξει 439 εκατομμύρια δολάρια, το Detective Pikachu με 433 εκατομμύρια δολάρια και το Rampage με 428 εκατομμύρια δολάρια.

Η ταινία Super Mario Bros. έγινε επίσης η πιο κερδοφόρα ταινία του 2023 μέχρι στιγμής και ξεπέρασε το Frozen 2 ως το μεγαλύτερο ντεμπούτο ταινίας κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών.

Όπως σας είχαμε ήδη ενημερώσει, αυτά δεν είναι τα μοναδικά ρεκόρ, αφού πρόκειται και για το μεγαλύτερο ντεμπούτο που έχει καταφέρει ποτέ διασκευή βιντεοπαιχνιδιού, παράλληλα και για το μεγαλύτερο ντεμπούτο που έχει καταφέρει ποτέ ταινία της Illumination, καθώς και για το δεύτερο μεγαλύτερο ντεμπούτο πέντε ημερών όλων των εποχών μετά το Transformers: Revenge of the Fallen (200 εκατομμύρια δολάρια).

Όλα αυτά τα κατορθώματα γίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακά για την ταινία, αν αναλογιστεί κανείς ότι κυκλοφόρησε μόλις πριν από δέκα ημέρες στο εξωτερικό, στις 5 Απριλίου.

Η ταινία Super Mario Bros. προβάλλεται στις ελληνικές από την Πέμπτη, 6 Απριλίου του 2023.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εν λόγω animated ταινία που έγινε με την υποστήριξη της Nintendo, έρχεται στις οθόνες με ένα πραγματικά υπέρλαμπρο cast. Ο Chris Pratt  δανείζει τη φωνή του στον Mario, ενώ πλάι του παίζει και η Anya Taylor-Joy ως Peach. Βέβαια, από την ταινία του Mario δε θα μπορούσε να λείπει και ο Luigi, τον οποίο υποδυθεί ο Charlie Day, ενώ ο Jack Black  είναι ο Bowser.

Τα υπόλοιπα μέλη του cast είναι: Keegan-Michael Key ως Toad, Seth Rogen ως Donkey Kong, Fred Armisen ως Cranky Kong, Kevin Michael Richardson ως Kamek, Sebastian Maniscalco ως Spike, ενώ και ο επί δεκαετίες “Mario”, Charles Martinet,  βρίσκεται και αυτός στην ταινία ως “έκπληξη”. Για την ελληνική μεταγλώττιση μπορείτε να μάθετε περισσότερα πατώντας εδώ

Τη σκηνοθεσία έχουν αναλάβει οι Aaron Horvath και Michael Jelenic, ενώ οι Chris Meledandri και ο δημιουργός του Mario, Shigeru Miyamoto είναι εκτελεστικοί παραγωγοί.