Napoleon: Μάθαμε πότε θα κυκλοφορήσει η ταινία του Ridley Scott με τον Joaquin Phoenix

Το φιλμ του Ridley Scott θα έρθει και στο Apple TV Plus
04 Απριλίου 2023 13:47
Napoleon: Μάθαμε πότε θα κυκλοφορήσει η ταινία του Ridley Scott με τον Joaquin Phoenix

Στα φώτα της δημοσιότητας ήρθαν μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που αφορούν την ταινία Napoleon, την οποία γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα ως “Kitbag”. Το επερχόμενο φιλμ του Ridley Scott με πρωταγωνιστή τον Joaquin Phoenix στον ρόλο του Ναπολέοντα, έχει πλέον παράθυρο κυκλοφορίας.

Όπως μεταφέρει το Variety, η ταινία θα παίξει στους κινηματογράφους στις 22 Νοεμβρίου, ενώ λίγο αργότερα θα προβάλλεται και μέσα από τη συχνότητα του Apple TV Plus. Ο Phoenix θα υποδυθεί τον Γάλλο αυτοκράτορα και θα συνεργαστεί για δεύτερη φορά με τον Scott, μετά το Gladiator που κυκλοφόρησε το 2000.

Πρωταγωνιστούν επίσης οι Tahar Rahim ως Paul Barras, Ben Miles ως Caulaincourt, Ludivine Sagnier ως Theresa Cabarrus, Matthew Needham ως Lucien Bonaparte, Youssef Kerkour ως General Davout, Phil Cornwell ως Sanson 'The Bourreau', Edouard Philipponnat ως Tsar Alexander, Paul Rhys ως Talleyrand, John Hollingworth ως Marshal Ney, Gavin Spokes ως Moulins και Ian McNeice.

Το σενάριο της ταινίας έγραψε ο David Scarpa, ενώ στην παραγωγή, εκτός από τα Apple Studios και την Scott Free Productions, βρίσκονται και οι Kevin Walsh, Mark Huffam, Michael Pruss και Aidan Elliott.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πρόσωπα της ιστορίας τόσο παγκοσμίως όσο και για την γαλλική ιστορία, αφήνοντας τη δική του σφραγίδα, με αποκορύφωμα την περίφημη ήττα στο Βατερλώ. Ο Ναπολέων πέθανε εξορισμένος στην Αγία Ελένη το 1821 σε ηλικία 52 ετών.

Το Napoleon θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 22 Νοεμβρίου, ενώ αναμένεται να παίξει και στο Apple TV Plus.