Moana: Το live-action remake είναι γεγονός με επιστροφή Dwayne Johnson ως Maui (ΒΙΝΤΕΟ)

Η αναπάντεχη ανακοίνωση της Disney
03 Απριλίου 2023 23:26
Moana: Το live-action remake είναι γεγονός με επιστροφή Dwayne Johnson ως Maui (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Disney βάζει ξανά αέρα στα πανιά της για να πλεύσει στα νερά του κόσμου της Moana ξανά. Το πασίγνωστο στούντιο επιφύλασσε μια αναπάντεχη ανακοίνωση καθώς έγινε γνωστό ότι ετοιμάζεται το live-action remake της λατρεμένης "Moana" με τον Dwayne "The Rock" Johnson μάλιστα να επιστρέφει στο ρόλο του Maui. 

Το remake της Moana σπάει μια παράδοση που θέλει τις πιο παλιές και κλασικές animated ταινίες της Wald Disney Animation να επιστρέφουν σε "live-action", καθώς η Moana ("Βαϊάνα" στην Ελλάδα και σε μερικές άλλες χώρες) αποτελεί μια ταινία που κυκλοφόρησε μόλις το 2016. Αυτή η κίνηση μάλλον σηματοδοτεί μια αλλαγή στρατηγικής από τη Disney και έτσι ίσως να γίνουν κι άλλες δημοφιλείς ταινίες της,από τη μοντέρνα της εποχή (μετά το 2000), remake με τον ίδιο τρόπο. 

Την ανακοίνωσε έκανε ο Dwayne Johnson σε ένα βίντεο γυρισμένο στις ακτές ενός νησιού όπου βασίζεται το σκηνικό της Moana, έχοντας τις δύο μικρές του κόρες πλάι του. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ηθοποιός Auli‘i Cravalho, που δάνεισε τη φωνή της στην ομώνυμη ηρωϊδα θα συμμετέχει ως εκτελεστική παραγωγός. Ποια ηθοποιός θα πάρει τη θέση της και θα την ενσαρκώσει σε live-action μορφή μένει να το δούμε.

Δείτε το teaser βίντεο της ανακοίνωσης: 

Η ταινία κινουμένων σχεδίων σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία (πάνω από $665 εκατ. δολάρια) και λατρεύτηκε από μικρούς και μεγάλους χάρη στα πολύ γνωστά και πιασάρικα κομμάτια του όπως το "You're Welcome" και το "How Far I'll Go", τα οποία σύνθεσε ο βραβευμένος με Όσκαρ, Lin-Manuel Miranda. Μάλιστα το "You're Welcome" (στα ελληνικά "Χαρά Μου") που τραγουδά ο ίδιος ο Johnson έγινε τέσσερις φορές πλατινένιο, ενώ το βίντεό του στο YouTube έχει γράψει ιστορία με πάνω από 1.4 δισεκατομμύρια προβολές

Το remake του "Moana" βρίσκεται στα σκαριά και δε γνωρίζουμε ακόμη πότε θα προβληθεί, καθώς ο Johnson τονίζει στο βίντεο της ανακοίνωσης ότι "είναι ακόμη πολύ πρώιμο το project και έχει πολύ δουλειά μπροστά του". 

Όσον αφορά τα υπόλοιπα live action remakes σύντομα θα δούμε τη "Μικρή Γοργόνα", ενώ πρόσφατα μάθαμε την σταρ του "Λίλο και Στιτς". Ακόμη ετοιμάζεται η live-action βερσιόν του "Ηρακλή", των "Αριστόγατων (The Aristocats) και της "Χιονάτης".