Quentin Tarantino: Ζούμε στη χειρότερη δεκαετία του σινεμά, σε έναν “δημιουργικό αχταρμά“

Ο θρυλικός σκηνοθέτης μίλησε με ειλικρίνεια για την κατάσταση της βιομηχανίας
01 Απριλίου 2023 10:51
Quentin Tarantino: Ζούμε στη χειρότερη δεκαετία του σινεμά, σε έναν “δημιουργικό αχταρμά“

Για την κατάσταση της βιομηχανίας έκανε ένα νέο σχόλιο ο θρυλικός σκηνοθέτης Κουέντιν Ταραντίνο, ζωγραφίζοντας με μερικές λέξεις το περιβάλλον που επικρατεί, σύμφωνα με τον ίδιο και είναι μια άποψη που πάνω-κάτω έχει εκφραστεί και πό άλλους συναδέλφους του. 

Μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του France Inter, o Tarantino μίλησε για το σημερινό κινηματογραφικό τοπίο λέγοντας πως είναι χειρότερο ακόμη και από τα '80s που ο ίδιος θεωρεί ως τη χειρότερη δεκαετία των ταινιών. "Δημιουργικό αχταρμά" αποκάλεσε αυτό που ζούμε τώρα με την κατάσταση του σινεμά, αλλά δεν χάνει τις ελπίδες του και εξηγεί: 

"Νομίζω ότι έτσι είναι στον κινηματογράφο, είναι κυκλικό το Χόλιγουντ, έρχονται και φεύγουν. Κατά τη γνώμη μου, τα πράγματα θα αλλάξουν, προς το καλύτερο. Δεν λέω να τα πετάξουμε όλα: θα μπορούσαμε να πούμε ότι σε μια δεκαετία που θεωρείται δημιουργικός αχταρμάς, υπάρχουν ακόμα μερικές ταινίες που ξεφεύγουν από τα όρια και δεν συμμορφώνονται με τη νόρμα. Αυτό τις κάνει ακόμη πιο πολύτιμες".

Στην ίδια συνέντευξη διατύπωσε πως η επερχόμενη 10η ταινία του, που μάθαμε ότι θα λέγεται "The Movie Critic" θα είναι πράγματι η τελευταία της καριέρας του, καθώς όπως δηλώνει "Η τελευταία μου ταινία σίγουρα θα είναι και η τελευταία μου κινηματογραφική". "Έπειτα, θα γράφω βιβλία, σειρές, θεατρικά έργα... αλλά όσον αφορά το σινεμά, θα κρεμάσω τα παπούτσια μου." ανέφερε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης των Kill Bill, The Hateful Eight, Django Unchained και Pulp Fiction. 

H 9η ταινία του ήταν το "Once Upon A Time In...Hollywood" του 2019 με πρωταγωνιστές τους Brad Pitt και Leonardo DiCaprio. Να σας υπενθυμίσουμε ότι οι εννέα ταινίες του Tarantino είναι οι εξής: Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Jackie Brown, Kill Bill Vol. 1 και Vol. 2 (θεωρείται σαν μία), Death Proof, Inglorious Basterds, Django Unchained, The Hateful Eight και Once Upon a Time in Hollywood.