John Wick 4 - Keanu Reeves: Το δώρο που έκανε στους κασκαντέρ που...πέθαναν για εκείνον

“Good Guy Keanu Reeves“ για ακόμη μια φορά
31 Μαρτίου 2023 17:40
John Wick 4 - Keanu Reeves: Το δώρο που έκανε στους κασκαντέρ που...πέθαναν για εκείνον

Ο Keanu Reeves δεν έχει τυχαία τα "Good Guy" memes του που το ίντερνετ δημιούργησε για χάρη του, καθώς μέσα από το lifestyle του και τις πράξεις του εντός και εκτός πλατό τα έχει κερδίσει επάξια. Μια ακόμη τέτοια ιστορία προέρχεται από το πλατό του John Wick 4 (το οποίο σας είπαμε ότι σαρώνει και σπάει τα ταμεία παγκοσμίως) χάρη σε ένα πρόσφατο άρθρο των New York Times. 

Σε αυτό αποκαλύπτεται πως ο Κιάνου Ριβς έκανε δώρα στο συνεργείο των κασκαντέρ του John Wick: Chapter 4 και ένα από αυτά ήταν μπλούζες που η καθεμιά ξεχωριστά είχε τον αριθμό των φορών που πέθαναν στα χέρια του "Baba Yaga" στα γυρίσματα της ταινίας. Κάποιοι κιόλας είχαν τον αριθμό "20" γιατί είχαν "πεθάνει" τόσες φορές για χάρη της ταινίας. 

Γιατί όμως τόσοι πολλοί θάνατοι για κάθε κασκαντέρ θα αναρωτιέστε και η απάντηση είναι πως χρησιμοποιήθηκαν τα ίδια πρόσωπα για πολλές από τις σκηνές της. Για παράδειγμα στην χαρακτηριστική σκηνή των 222 σκαλιών που οδηγούν στην Sacré-Coeur Basilica, πολλοί από τους κασκαντέρ είχαν απανωτούς "θανάτους" στην ίδια σεκάνς -κάποιοι "πέθαναν" τέσσερις και πέντε φορές όπως τονίζεται. 

Χρειάστηκαν κιόλας εφτά ολόκληρα βράδια γυρισμάτων για να ολοκληρωθεί εκείνη η σεκάνς. "Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι απλά να ανεβαίνουμε σκάλες όταν δεν θέλουμε", δήλωσε ο stunt coordinator  Jeremy Marinas, "Απλά σκεφτείτε πόσο καλά ο Keanu, όχι ο John Wick, αλλά ο Keanu κατάφερε να κάνει γυρίσματα περπατώντας με κατεύθυνση προς τα επάνω. Είναι ήδη αρκετά δύσκολο το να είσαι σκοπευτής σε επίπεδο έδαφος".

Η Lionsgate θέλει πλέον το John Wick 5 και το σκέφτεται σοβαρά για το πώς θα γίνει η ταινία. Παράλληλα, ο Keanu Reeves έχει θέσει έναν και μοναδικό όρο για να επιστρέψει για το John Wick 5 και είναι αρκετά απλός, όπως θα δείτε πατώντας εδώ

Θέλετε να μάθετε κι άλλα facts για τις ταινίες John Wick; Τότε πατήστε εδώ

Donnie Yen εξέφρασε ότι θα ήθελε να είναι πρωταγωνιστής σε μία spinoff ταινία, την ώρα που η Lionsgate αναπτύσσει αρκετά spinoffs και ένα από αυτά θα αποκαλυφθεί σύντομα

Η σύνοψη της ταινίας έχει ως εξής:

Ο John Wick ανακαλύπτει ένα μονοπάτι για να νικήσει το High Table. Αλλά πριν κερδίσει την ελευθερία του, ο Wick πρέπει να αντιμετωπίσει έναν νέο εχθρό με ισχυρές συμμαχίες σε όλο τον κόσμο και δυνάμεις που μετατρέπουν παλιούς φίλους σε εχθρούς.

Στην ταινία θα δείτε μεταξύ άλλων τους Keanu Reeves, Donnie Yen, Bill Skarsgård, Laurence Fishburne, Hiroyuki Sanada, Shamier Anderson, Lance Reddick, Rina Sawayama, Scott Adkins και Ian McShane

To John Wick - Chapter 4 προβάλλεται ήδη στους ελληνικούς κινηματογράφους.