Fast and Furious - Paul Walker: Πωλείται σε δημοπρασία το εμβληματικό αυτοκίνητο του “Brian“

Το θρυλικό Nissan Skyline R34 GT-R του 2000 πωλείται για όποιον ενδιαφέρεται
31 Μαρτίου 2023 09:58
Fast and Furious - Paul Walker: Πωλείται σε δημοπρασία το εμβληματικό αυτοκίνητο του “Brian“

Ο αείμνηστος Paul Walker άφησε εποχή με το ρόλο του Brian O'Conner στις ταινίες Fast and Furious αλλά ένα από τα αυτοκίνητα που έμειναν περισσότερο στο μυαλό των fans είναι το ειδικά σχεδιασμένο Nissan Skyline GT-R R34

Αυτό το μοναδικό μπλε Skyline πωλείται σε δημοπρασία πλέον από τον οίκο Bonhams για όσους ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν, με την τελική τιμή να αναμένεται να ξεπεράσει το $1 εκατομμύριο δολάρια. Η δημοπρασία θα ξεκινήσει στις 28 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 5 Μαΐου για ένα από τα πιο διάσημα σύγχρονα αυτοκίνητα του σινεμά. 

Τον σχεδιασμό του αυτοκινήτου είχε αναλάβει η Kaizo Industries με την ενεργή συμμετοχή του Walker. Φυσικά, πολλά έγιναν για να μετατραπεί το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, που είναι το μοναδικό αυθεντικό GT-R από το πλατό της ταινίας και αποτελεί ένα τρομερό αγωνιστικό αυτοκίνητο δρόμου. Εμφανίστηκε συγκεκριμένα στο Fast & Furious 4 εκεί όπου οι σκηνές δράσης, συμπεριλαμβανομένης της ανατίναξης του αυτοκινήτου, πραγματοποιήθηκαν από έξι αντίγραφα Skyline, τέσσερα εκ των οποίων ήταν μοντέλα GT-T με κίνηση στους πίσω τροχούς χωρίς turbo.

Ο εκτενής κατάλογος των αναβαθμίσεών του περιλαμβάνει νέα intercoolers, springs της NISMO, ένα ειδικά κατασκευασμένο roll cage, ζάντες της Volk Racing 19", εξαπίστονα εμπρός και τετραπίστονα οπίσθια φρένα της Rotora, προφυλακτήρα NISMO Version II με πλαϊνά μαρσπιέ, καπό της East Bear, πεντάλ "NISMO V-Spec", μονάδα MFD Xenarc Display με όργανα προγραμματισμένα στην ECU του αυτοκινήτου, μονάδα κεφαλής Sony, προσαρμοσμένη οθόνη head-up display, προσαρμοσμένα αγωνιστικά καθίσματα OMP με σύστημα ζωνών πέντε σημείων, και τέλος ένα σύστημα εξάτμισης NISMO NE-1.

Ο Γουόκερ πέθανε σε αυτοκινητικό δυστύχημα το 2013 σε ηλικία 40 ετών, με την είδηση να σοκάρει το Χόλιγουντ και τους θαυμαστές του. Ήταν μαζί με τον φίλο του και οδηγό του αυτοκινήτου, Ρότζερ Ρόντας, λίγη ώρα αφού είχαν φύγει από μια φιλανθρωπική οργάνωση.

Εκείνον τον καιρό ο Walker δεν είχε ολοκληρώσει ακόμη τα γυρίσματα για το "Fast & Furious 7" (Furious 7), κάτι το οποίο επετεύχθη με τη βοήθεια εξελιγμένων ειδικών εφέ και των αδερφών του, που χρησιμοποιήθηκαν ως stand-ins του Paul. Η ταινία απέτισε φόρο τιμής στον ηθοποιό με μια συγκινητική σκηνή στο φινάλε που έκανε κάθε fan των Fast & Furious ταινιών να δακρύσει, με τη μουσική υπόκρουση του κομματιού "See you again" του Wiz Khalifa. 

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Vin Diesel έκανε μια ανάρτηση για τον "αδερφό" και φίλο του για τα 9 χρόνια από τον θάνατό του. "9 χρόνια...σε αγαπάω και μου λείπεις" έγραψε στο Instagram στη σχετική ανάρτηση. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vin Diesel (@vindiesel)