John Wick 4: Το απίθανο fact για τον λιγομίλητο Keanu Reeves - Πόσες ατάκες λέει πραγματικά;

Όταν μιλούν τα όπλα για αυτόν, τι να κάνουν τα λόγια;
29 Μαρτίου 2023 11:19
John Wick 4: Το απίθανο fact για τον λιγομίλητο Keanu Reeves - Πόσες ατάκες λέει πραγματικά;

O κ. Wick του Keanu Reeves είναι ένα άτομο που μιλάει λίγο και κάνει πολλά, ειδικά όταν του δίνουν όπλα. Το να πούμε ότι διατηρεί τη λακωνικότητά του ο John Wick των ομώνυμων ταινιών θα είναι μια ακριβέστατη περιγραφή του χαρακτήρα, μόνο που για τις ανάγκες του John Wick: Chapter 4 το γεγονός αυτό...τερματίστηκε και στο κομμάτι των διαλόγων. 

Τόσο ο σκηνοθέτης Chad Stahelski, μαζί με τους σεναριογράφους Shay Hatten και Michael Finch όσο και ο Reeves δούλεψαν αρκετά ούτως ώστε να...πετσοκόψουν τους διαλόγους του Wick στο 4ο κεφάλαιο στους απολύτους απαραίτητους. Σε ειδικό άρθρο της Wall Street Journal αποκαλύπτεται ακριβώς πόσο λιγομίλητος είναι ο Κιάνου Ριβς στο John Wick: Chapter 4, το οποίο διαρκεί σχεδόν 3 ώρες (παρά 10 λεπτά). 

Έτσι, στα 169 λεπτά της διάρκειας της ταινίας ο διαβόητος εκτελεστής ξεστομίζει ακριβώς 380 λέξεις μέσα από 103 γραμμές διαλόγου. Το 1/3 των διαλόγων του Reeves αποτελούνται από μονολεκτικές απαντήσεις (όπως το βραχνόφωνο "Yeah"). 

Το 4ο κεφάλαιο είναι αυτό με τα λιγότερα λόγια για τον Wick του Reeves, καθώς στην πρώτη John Wick ταινία με διάρκεια 101 λεπτά είχε πει 484 λέξεις. Συνεχίζοντας αυτό το απίθανο fact για το "Chapter 4" στα trailers της ταινίας ο Wick εμφανίζεται...λαλίστατος αφού περίπου το 10% των διαλόγων του ακούγεται σε αυτό. Μάλιστα στα 2.5 περίπου λεπτά του trailer ο Reeves ακούγεται να λέει περισσότερα από ότι στα πρώτα 25 πρώτα λεπτά της ταινίας. 

Φυσικά είναι προσχεδιασμένο το να έχει περιορισμένους διαλόγους ο "Baba Yaga". Ο σκηνοθέτης του "John Wick: Chapter 4", Chad Stahelski, και ο Reeves "αφαίρεσαν περίπου το μισό διάλογο που είχε γραφτεί για τον χαρακτήρα του στο αρχικό σενάριο", όπως αναφέρεται στο ίδιο άρθρο. Χαρακτηριστικά η σκηνή στην οποία ο John Wick και ο κακός Marquis de Gramont (Bill Skarsgård) συζητούν τους κανόνες της μονομαχίας τους, για παράδειγμα, γράφτηκε με τον Wick να έχει το 50% του διαλόγου στη σκηνή. Για αυτό ο Reeves έκοψε μεγάλα κομμάτια του διαλόγου έτσι ώστε ο John Wick να έχει μόνο μερικές μονολεκτικές απαντήσεις στη σκηνή, όπως "πιστόλι" και "no quarter".

"Είναι σοκαριστικό όταν δουλεύεις μαζί του πόσο αφοσιωμένος είναι στο να μην μιλάει", δήλωσε ο σεναριογράφος της ταινίας Michael Finch στην The Wall Street Journal.

Θέλετε να μάθετε κι άλλα facts για τις ταινίες John Wick; Τότε πατήστε εδώ

O Donnie Yen εξέφρασε ότι θα ήθελε να είναι πρωταγωνιστής σε μία spinoff ταινία, την ώρα που η Lionsgate αναπτύσσει αρκετά spinoffs και ένα από αυτά θα αποκαλυφθεί σύντομα

Την ίδια ώρα ο Keanu Reeves έχει θέσει έναν και μοναδικό όρο για να επιστρέψει για το John Wick 5 και είναι αρκετά απλός, όπως θα δείτε πατώντας εδώ

Η σύνοψη της ταινίας έχει ως εξής:

Ο John Wick ανακαλύπτει ένα μονοπάτι για να νικήσει το High Table. Αλλά πριν κερδίσει την ελευθερία του, ο Wick πρέπει να αντιμετωπίσει έναν νέο εχθρό με ισχυρές συμμαχίες σε όλο τον κόσμο και δυνάμεις που μετατρέπουν παλιούς φίλους σε εχθρούς.

Στην ταινία θα δείτε μεταξύ άλλων τους Keanu Reeves, Donnie Yen, Bill Skarsgård, Laurence Fishburne, Hiroyuki Sanada, Shamier Anderson, Lance Reddick, Rina Sawayama, Scott Adkins και Ian McShane

To John Wick - Chapter 4 προβάλλεται ήδη στους ελληνικούς κινηματογράφους.