Νέα ταινία Scorsese - DiCaprio: Επίσημα μάθαμε πότε βγαίνει το Killers of the Flower Moon

Ετοιμαστείτε για ένα ακόμη κινηματογραφικό έπος από τον θρυλικό σκηνοθέτη
28 Μαρτίου 2023 00:21
Νέα ταινία Scorsese - DiCaprio: Επίσημα μάθαμε πότε βγαίνει το Killers of the Flower Moon

Οι φήμες και τα όσα ακούγονταν για την ημερομηνία κυκλοφορίας του "Killers of the Flower Moon" επιβεβαιώθηκαν με τον πλέον επίσημο τρόπο, καθώς η νέα ταινία του σκηνοθέτη Martin Scorsese είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα κινηματογραφικά γεγονότα του 2023. 

Η Apple ανακοίνωσε πως το αστυνομικό δράμα εποχής που είναι σε παραγωγή της Apple Original Films, θα βγει στους κινηματογράφους στις 6 Οκτωβρίου σε περιορισμένες αίθουσες και από τις 20 Οκτωβρίου θα διατεθεί ευρύτερα στον υπόλοιπο κόσμο. Αργότερα, η νέα ταινία του Scorsese σε συμπαραγωγή της Paramount Pictures θα κυκλοφορήσει και μέσα από την streaming υπηρεσία Apple TV+ αλλά ακόμη δε γνωρίζουμε το πότε ακριβώς

Αναμφίβολα το "Killers of the Flower Moon" προορίζεται ως τον κύριο Όσκαρ διεκδικητή της Apple και ένα από τα πρώτα φαβορί για τα Oscars του 2024 εξαιτίας και των ονομάτων που εμπλέκονται. Στο cast πρωταγωνιστούν τεράστια ονόματα του Χόλιγουντ και όλα βραβευμένα με Όσκαρ όπως οι Leonardo DiCaprio (The Revenant), Robert De Niro και Brendan Fraser (The Whale), ενώ μαζί τους θα συμπρωταγωνιστήσουν οι Jesse Plemons και Lilly Gladstone

Αποτελεί κιόλας την ακριβότερη παραγωγή που αγόρασε ποτέ η Apple από τότε που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο Χόλιγουντ με κόστος γύρω στα $200 εκατομμύρια. Η Apple Original Films απο νωρίς τεράστιες επιτυχίες με τις ταινίες της, όπως το "CODA", το οποίο κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας το 2022.

Το "Killers of the Flower Moon" θα κάνει πρεμιέρα μαζί με άλλες επερχόμενες Apple Original Films, όπως τα "Napoleon", "Argylle", "Tetris" και άλλες μεγάλες κυκλοφορίες της σε αίθουσες και Apple TV+. H εταιρία του Κουπερτίνο θέλει να γίνει μεγάλος Χολιγουντιανός παίκτης και για αυτό θα δίνει δισεκατομμύρια σε ταινίες τα επόμενα χρόνια για την προώθησή τους στις αίθουσες. 

Η πλοκή του "Flower Moon" βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του David Grann και εξιστορεί τη δολοφονία αρκετών μελών της φυλής Οσάζ τη δεκαετία του 1920, λίγο αφότου ανακαλύφθηκε πετρέλαιο στη γη τους. Οι φόνοι τράβηξαν την προσοχή του τότε νεοσύστατου FBI, το οποίο κατά την έρευνά του ανακάλυψε μια σκοτεινή συνωμοσία.

Ο Σκορσέζε δήλωσε ότι όταν διάβασε το βιβλίο του Grann, ήξερε ότι έπρεπε να το κάνει ταινία. Πέρασε αρκετές ώρες μαζί με τον αρχηγό ονόματι "Standing Bear" για να πείσει το έθνος Osage να βοηθήσει στα γυρίσματα. Η ταινία γυρίστηκε στην Pawhuska της Οκλαχόμα, την αυθεντική τοποθεσία των γεγονότων.

Το Killers of the Flower Moon αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 20 Οκτωβρίου 2023.