Apple: Σχέδιο δισεκατομμυρίων για την προώθηση των ταινιών της στις αίθουσες

Η Apple λέει “ναι“ στο streaming αλλά και μεγάλο “ναι“ στο παραδοσιακό σινεμά
24 Μαρτίου 2023 14:08
Apple: Σχέδιο δισεκατομμυρίων για την προώθηση των ταινιών της στις αίθουσες

Η Apple είναι ένας κολοσσός που θέλει να σταθεί τόσο στη νέα streaming εποχή που διανύουμε αλλά και να διατηρήσει τις παραδόσεις του σινεμά, υιοθετώντας μια τακτική που θα την εδραιώσει κιόλας ως ένας νέο μεγάλος παίκτη στο Χόλιγουντ. 

Το ρεπορτάζ του Bloomberg αποκαλύπτει τις προθέσεις της Apple σε αυτόν τον τομέα, καθώς λέγεται ότι η εταιρία του Κουπερτίνο έχει συζητήσει με άλλα μεγάλα στούντιο παραγωγής του Χόλιγουντ, ούτως ώστε οι ταινίες της να έχουν διανομή και στις κινηματογραφικές αίθουσες, πέραν της διάθεσής τους στο Apple TV+. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Apple θα ξοδεύει από εδώ και πέρα περίπου $1 δισεκατομμύριο ετησίως για να παράγει ταινίες που θα κυκλοφορήσουν παραδοσιακά στις κινηματογραφικές αίθουσες. 

Η κυριότερη εξ'αυτών είναι το "Killers of the Flower Moon" σε σκηνοθεσία Martin Scorsese και με πρωταγωνιστές τους Leonardo DiCaprio, Jesse Plemons και Robert DeNiro, η οποία θα διανεμηθεί ευρέως από την Apple. Αποτελεί άλλωστε μια πανάκριβη για τα δεδομένα της παραγωγή διότι το budget της έφτασε τα $200 εκατομμύρια δολάρια.

Άλλες τέτοιου βεληνεκούς παραγωγές της Apple που θέλει να κυκλοφορήσει στις αίθουσες είναι το "Argylle" η νέα κατασκοπική ταινία του Matthew Vaughn με τον Henry Cavill και το "Napoleon" του Ridley Scott με πρωταγωνιστή τον Joaquin Phoenix. 

Στόχος της εταιρίας του Κουπερτίνο έιναι να προβάλλει τις ταινίες της για τουλάχιστον ένα μήνα στις αίθουσες. Επίσης επιθυμεί να κερδίσει και να στρέψει τα βλέμματα σημαντικών δημιουργών στην γωνιά της και να χτίσει έτσι ένα δυνατό όνομα για το Apple TV Plus.