Star Wars ταινία με υπογραφή... Peaky Blinders; Κι όμως γίνεται

Αφότου αποχώρησε το σεναριογραφικό δίδυμο που δούλευε ήδη σε ένα project
24 Μαρτίου 2023 13:22
Star Wars ταινία με υπογραφή... Peaky Blinders; Κι όμως γίνεται

Αποχωρήσεις και αφίξεις γίνονται τελευταία στο κινηματογραφικό σύμπαν του Star Wars σε μια προσπάθεια της Disney και της Lucasfilm να βάλουν μια τάξη στο μέλλον του στη μεγάλη οθόνη. 

Η Star Wars ταινία των Damon Lindelof και Justin Britt-Gibson βρέθηκε ξανά στο κενό καθώς αποχώρησε το σεναριογραφικό της δίδυμο, αλλά όχι για πολύ. Βλέπετε ο Lindelof είναι ο συνδημιουργός των "Lost", "Leftovers" και "Watchmen HBO", ενώ ο Britt-Gibson είναι ένας ανερχόμενος στον τομέα του έχοντας εργαστεί μεταξύ άλλων στη σειρά "Into the Badlands" και έτσι το δίδυμο αυτό έμοιαζε υποσχόμενο. 

Ωστόσο, τώρα ένα εξίσου υποσχόμενο και δοκιμασμένο όνομα αναλαμβάνει τα ηνία του. Ο λόγος για τον Steven Knight, δημιουργό της δημοφιλέστατης σειράς "Peaky Blinders", ο οποίος σύμφωνα με το Variety θα αναλάβει το σενάριο της νέας αυτής Star Wars ταινίας, η οποία λέγεται ότι θα είναι sequel του Star Wars: The Rise of Skywalker. Το Episode IX ήταν η τελευταία Star Wars ταινία που είδαμε τον Δεκέμβριο του 2019 και η οποία δίχασε τους fans του σύμπαντος, ενώ αργότερα ήρθε το "The Mandalorian" και ο Baby Yoda στο Disney Plus ξεκινώντας μια νέα λαμπερή περίοδο για το σύμπαν, έστω κι αν ήταν τηλεοπτική. 

Ο Knight, εκτός του Peaky Blinders είναι ένας βετεράνος πίσω από τις κάμερες, έχοντας υπογράψει ταινίες όπως τα "Allied", "Dirty Pretty Things", "Spencer" και "Eastern Promises". Στη σκηνοθεσία του project παραμένει η Sharmeen Obaid-Chinoy που είχε σκηνοθετήσει κάποια επεισόδια της σειράς Ms. Marvel και είναι δημιουργός του βραβευμένου με Όσκαρ ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο "A Girl in the River: The Price of Forgiveness". 

Για τη συγκεκριμένη ταινία δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία πρεμιέρας, γνωρίζουμε ωστόσο ότι η Disney έχει τοποθετήσει μια Star Wars ταινία στις αίθουσες για τις 19 Δεκεμβρίου 2025. 

Αυτή η είδηση, και γενικότερα όλες αυτές οι ανακατατάξεις, έρχονται ενόψει του Star Wars Celebration 2023 που θα λάβει χώρα στο Λονδίνο. Εκεί όπου Disney και Lucasfilm ετοιμάζονται πυρετωδώς για δείξουν τι νέο μας επιφυλάσσει κινηματογραφικά το Star Wars, την ώρα που διάφορα ρεπορτάζ λένε ότι θα ανακοινώσει τρεις νέες ταινίες.