Shazam 2: Δεν έχει μεγαλύτερο budget - Μάθαμε το κόστος της νέας ταινίας της DC

Δεν είναι τόσο υψηλό το κόστος παραγωγής όσο νομίζετε
16 Μαρτίου 2023 17:38
Shazam 2: Δεν έχει μεγαλύτερο budget - Μάθαμε το κόστος της νέας ταινίας της DC

Το πρώτο Shazam! μπορεί να ήταν μια ευχάριστη ταινία με κατά γενική ομολογία θετικές κριτικές (90% σκορ στο Rotten Tomatoes), αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν μια τόσο ακριβή ταινία όσο άλλες της DC, όπως το Aquaman ή το Black Adam

Θα περίμενε κανείς πως το budget για το sequel με τίτλο Shazam! Fury of the Gods να ανέβαινε σημαντικά, δεδομένης και της όποιας επιτυχίας είχε σημείωσε τότε στο box office. Με ένα "τίμιο" budget των $100 εκατομμυρίων, η πρώτη ταινία με πρωταγωνιστή τον Zachary Levi έφερε παγκοσμίως περίπου $366 εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία της. 

Η DC Studios  και η Warner Bros. δεν έδωσαν από ότι φαίνεται κάποια αύξηση στο budget της παραγωγής του Shazam 2, καθώς το ρεπορτάζ του Variety αποκαλύπτει ότι διαθέτει ακριβώς το ίδιο budget με τον προκάτοχό του, δηλαδή περίπου $100 εκατομμύρια.

Με την DC να ήταν σε μια αναμπουμπούλα όλα αυτά τα χρόνια και με τις ταινίες της να μην βγάζουν τα αναμενόμενα φαντάζει λογικό να μη δόθηκε παραπάνω ρευστό. Περιπτώσεις όπως το The Suicide Squad του James Gunn, που κυκλοφόρησε εν μέσω πανδημίας και κόστισε περίπου $185 εκατομμύρια ή το Black Adam, το οποίο κόστισε αρχικά $190 εκατ. και χάρη στα reshoots εκτοξεύθηκε στα $260 εκατομμύρια, είναι παραδείγματα που η DC πλέον θέλει να αποφύγει. 

Παρακάτω θα βρείτε το budget όλων των ταινιών της DC: 

  • Justice League - $300 εκατ.
  • Batman v Superman: Dawn of Justice: $263 εκατ.
  • Black Adam - $260 εκατ.
  • Man of Steel - $225 εκατ.
  • The Batman - $200 εκατ.
  • The Suicide Squad - $185 εκατ.
  • Aquaman - $160 εκατ.
  • Wonder Woman - $150 εκατ.
  • Shazam! Fury of the Gods - $100 εκατ.
  • Shazam! - $100 εκατ.
  • Birds of Prey - $82 εκατ.

Λίγα λόγια για το Shazam! Fury of the Gods 

Στην επερχόμενη ταινία θα δούμε την επιστροφή του Asher Angel στο ρόλο του Billy Batson και του Zachary Levi ως το alter ego του, τον υπερήρωα Shazam. Ο Jack Dylan Grazer θα επιστρέψει επίσης ως Freddy Freeman, με τον Adam Brody να επιστρέφει ως η ενήλικη μορφή του υπερήρωα.

Η Faithe Herman επιστρέφει επίσης ως Darla Dudley, με την Meagan Good να αναλαμβάνει την ενήλικη βερσιόν της, την ηρωίδα Darla. Οι υπόλοιποι της Shazam-οικογένειας είναι οι Ian Chen ως Eugene Choi (Ross Butler ως ενήλικας). Ο Jovan Armand θα υποδυθεί επίσης τον Pedro Peña (D.J. Cotrona ως ενήλικας). Επιπλέον, η Grace Fulton επιστρέφει ως Mary Bromfield. 

Η Marta Milans και ο Cooper Andrews θα υποδυθούν τους θετούς γονείς του Billy και των αδελφών του. Τέλος, οι Djimon Hounsou, Rachel Zegler, Helen Mirren και Lucy Liu θα εμφανιστούν επίσης στην ταινία.

Τη σκηνοθεσία του Shazam! Fury of the Gods έχει αναλάβει και πάλι ο David F. Sandberg, ενώ το σενάριο έχουν γράψει οι Henry Gayden και Chris Morgan.

Το Shazam! Fury of the Gods προβάλλεται από σήμερα στις αίθουσες.