Νέα ταινία Superman: Αυτός είναι ο σκηνοθέτης - Πρώτες πληροφορίες για την πλοκή

Έτοιμοι για τον νέο Clark Kent του DCU;
15 Μαρτίου 2023 23:23
Νέα ταινία Superman: Αυτός είναι ο σκηνοθέτης - Πρώτες πληροφορίες για την πλοκή

Οι φήμες και οι ψίθυροι επιβεβαιώθηκαν τελικά: Ο James Gunn θα είναι ο σκηνοθέτης της νέας Superman ταινίας του νεοσύστατου DC Universe, με τίτλο "Superman: Legacy". Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι ετοιμάζει μόνο το σενάριο του νέου Superman, το οποίο μάλιστα είχε αρχίσει να γράφει -όπως αποκάλυψε- πριν καν πιάσει δουλειά στη DC Studios τον περασμένο Νοέμβριο. 

Την ανακοίνωση έκανε ο Gunn από τον ιδιαίτερα ζωηρό Twitter λογαριασμό του με μια teaser φωτογραφία με σκίτσο του Superman, στην οποία αποκάλυψε και μια μικρή ιστορία γύρω από το πώς συνέλαβε το σενάριό της. Όπως αναφέρει στα tweets του η ημερομηνία πρεμιέρας της ταινίας συμπίπτει με τον χαμό του πατέρα του, όντας μια σημαδιακή ημερομηνία για εκείνον: 

"Ο αδελφός μου Matt μου είπε ότι όταν είδε την ημερομηνία κυκλοφορίας άρχισε να κλαίει. Τον ρώτησα γιατί. Είπε, "Φίλε, είναι τα γενέθλια του μπαμπά". Δεν το είχα συνειδητοποιήσει. Έχασα τον μπαμπά μου πριν από σχεδόν τρία χρόνια. Ήταν ο καλύτερός μου φίλος. Δεν με καταλάβαινε όταν ήμουν παιδί, αλλά υποστήριζε την αγάπη μου για τα κόμικς και την αγάπη μου για τον κινηματογράφο και δεν θα έκανα αυτή την ταινία τώρα χωρίς αυτόν.

Μου έγινε πρόταση για τον Σούπερμαν πριν από χρόνια - αρχικά αρνήθηκα γιατί δεν είχα έναν τρόπο που να είναι μοναδικός, διασκεδαστικός και συναισθηματικός και να δίνει στον Σούπερμαν την αξιοπρέπεια που του αξίζει. Στη συνέχεια, πριν από λίγο λιγότερο από ένα χρόνο, είδα έναν τρόπο, με πολλούς τρόπους να επικεντρώνεται γύρω από την κληρονομιά του Σούπερμαν - πώς τόσο οι αριστοκράτες γονείς του από τον Κρύπτον όσο και οι αγρότες γονείς του από το Κάνσας επηρεάζουν το ποιος είναι και τις επιλογές που κάνει."

Παράλληλα η Warner Bros. αποκάλυψε την σύνοψη της ιστορίας του Superman: Legacy, δίνοντας μια πρώτη εικόνα του τι να περιμένουμε: "Το "Superman: Legacy" αφηγείται την ιστορία του ταξιδιού του Σούπερμαν για να συμφιλιώσει την κρυπτονιανή κληρονομιά του με την ανθρώπινη ανατροφή του ως Κλαρκ Κεντ από το Smallville του Κάνσας. Είναι η ενσάρκωση της αλήθειας, της δικαιοσύνης και του αμερικανικού τρόπου, με οδηγό την ανθρώπινη καλοσύνη σε έναν κόσμο που θεωρεί την καλοσύνη παλιομοδίτικη".

Τώρα αυτό που μένει είναι να μάθουμε ποιος θα είναι ο ηθοποιός που θα υποδυθεί τον νέο "Clark Kent". To Superman: Legacy θα είναι η πρώτη μεγάλη κινηματογραφική κυκλοφορία της DC Studios επί εποχής Gunn/Safran και θα βγει στις αίθουσες στις 11 Ιουλίου του 2025. 

Αυτό δεν είναι το μοναδικό project που υπογράφει εντός του DC Universe καθώς γράφει και το Creature Commandos, μια animated σειρά για το HBΟ Max, καθώς και μαζί με μια ομάδα σεναριογράφων, σχεδιάζουν τα επόμενα 5-10 χρόνια του σύμπαντος της DC και τα επόμενα Chapters του. 

Όλο το πλάνο κυκλοφοριών του νέου DC Universe δια χειρός James Gunn και Peter Safran θα το βρείτε πατώντας εδώ